Εύβοια: Νεκρή 24χρονη από νευρική ανορεξία, είχε φτάσει 29 κιλά – Ξεσπούν οι γονείς

Εύβοια: Νεκρή 24χρονη από νευρική ανορεξία, είχε φτάσει 29 κιλά – Ξεσπούν οι γονείς
Νεκρή 24χρονη από νευρική ανορεξία Glomex

Συγκλονίζει ο θάνατος 24χρονης δασκάλας από νευρική ανορεξία. Μηνυτήρια αναφορά καταθέτουν οι γονείς της για τις συνθήκες θανάτου της στην κλινική.

Θλίψη προκαλεί ο θάνατος νεαρής δασκάλας από την Εύβοια, η οποία έπασχε από νευρική ανορεξία. Η 24χρονη Γιολάντα είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 29 κιλά.

Σύμφωνα με το Star.gr, μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσουν οι γονείς της 24χρονης για τις συνθήκες θανάτου της κόρης τους που έπασχε από νευρική ανορεξία, καθώς δηλώνουν ότι το παιδί τους εισήχθη σε κλινική για να αντιμετωπίσει την ασθένεια και όχι για να πεθάνει.

Το ξέσπασμα των γονιών της 24χρονης

Ξέσπασε η μητέρα της Γιολάντας που πριν από πέντε μήνες η νευρική ανορεξία χτύπησε το κορίτσι της μόλις στα 24 χρόνια της. Πολύ γρήγορα έφθασε στα 29 κιλά, εισήχθη με συναίνεσή της στην ψυχιατρική κλινική Δημόσιου Νοσοκομείου στις 8 Φεβρουαρίου με σκοπό να νικήσει την ασθένεια.

“Ήταν αποφασισμένη να γίνει καλά και να γυρίσει. Είχε όνειρα το παιδί μου. Ήταν ξαφνικό, δεν το περίμενε κανένας…Η κόρη μου βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Περπατούσε, δεν της έβαλαν κάποιο ορό. Σάββατο και Κυριακή είχαμε συχνή επικοινωνία, μετά χάθηκαν τα ίχνη της. Την επόμενη ημέρα την αναζητήσαμε μας είπαν από το νοσοκομείο ότι ξεκουράζεται”, δήλωσε η μητέρα της άτυχης δασκάλας.

“Μας ειδοποίησαν ξαφνικά ότι είναι στην εντατική”

Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι ασθενής με ψυχική ασθένεια επιτέθηκε στο κορίτσι την ώρα που έκανε μπάνιο. Λίγες ώρες αργότερα ειδοποιούνται ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

“Βρήκαμε το παιδί διασωληνωμένο στην παθολογική σε ένα δωμάτιο με άλλα τρία άτομα. Κάναμε αγώνα να βρούμε εντατική, βρέθηκε την επόμενη ημέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα στο ίδιο νοσοκομείο|, συμπλήρωσε.

Η μάχη της 24χρονης με τη νευρική ανορεξία

Ο πατέρας της Γιολάντας, με πόνο καρδιάς, περιγράφει τον εφιάλτη που ζούσε η κόρη του λόγω της νευρικής ανορεξίας. Συγκατοικούσε με τον σύντροφό της, όταν οι γονείς της κατάλαβαν ότι το παιδί τους είναι άρρωστο και το πήραν στο σπίτι τους.

“Μπαμπά έτρωγα μία φορά την εβδομάδα που ερχόμουν σε εσάς και τις υπόλοιπες ημέρες έτρωγα καραμέλες… Μπαμπά τρώω είμαι μία χαρά… Ούτε γέλαγε ούτε τίποτα. Ούτε να γελάει μόνο κατάθλιψη είχε”, δηλώνει ο πατέρας της Γιολάντας.

Η Γιολάντα πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου μέσα στο νοσοκομείο. Αιτία θανάτου ήταν η ανακοπή καρδιάς.

Οι γονείς της θα κινηθούν νομικά, με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που θα καταθέσουν στον εισαγγελέα προκειμένου να ορισθεί πραγματογνώμονας για τα ακριβή αίτια θανάτου του κοριτσιού. Ήδη έχει ζητηθεί ο ιατρικός φάκελος που και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα