Σαϊντού Καμαρά: Κάλεσμα για τις 9:30 την Τετάρτη στη Νίκαια για το δίκαιο αίτημά του

Σαϊντού Καμαρά: Κάλεσμα για τις 9:30 την Τετάρτη στη Νίκαια για το δίκαιο αίτημά του
Παρέλασε στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο ο Σαιντού Καμαρά, ο πρόσφυγας από τη Γουινέα, που ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 στα 16 του χρόνια ερτ

Οσοι θέλουν να συμπαρασταθούν εμπράκτως στον Σαϊντού Καμαρά, μπορεί να το κάνει στις 9:30 την Τετάρτη στη Νίκαια.

To ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά έχει προκαλέσει πανελλήνια κινητοποίηση με τελικό στόχο την οριστική, αυτή τη φορά, παραμονή του στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό υπάρχει κάλεσμα για την Τετάρτη στις 9:30 έξω από την επιτροπή προσφυγών στη Νίκαια έτσι ώστε η φωνή όσων αγωνίζονται για το δίκαιο αίτημα του 18χρονου παιδιού από τη Γουινέα να μεγαλώσει και να ακουστεί παντού.

Ως γνωστόν, ο Καμαρά, ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, φοιτεί στο 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου αλλά απειλείται με απέλαση αφού τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει.

Ο Σαιντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.

Ο 18χρονος είναι άριστος μαθητής, έχει μάθει ήδη την ελληνική γλώσσα και επιθυμεί διακαώς να σπουδάσει στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει βέβαια αν εκλείψει ο κίνδυνος απέλασής του.

Στην Ελλάδα κατέληξε μέσω Σενεγάλης και Τουρκίας, αρχικά στην Κάλυμνο και εν συνεχεία στην Αθήνα.

Την Παρασκευή παρέλασε με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα