Αυστρία: Μειώνεται αισθητά η δημοφιλία Κουρτς, πάντα πρώτο το Λαϊκό Κόμμα

Αυστρία: Μειώνεται αισθητά η δημοφιλία Κουρτς, πάντα πρώτο το Λαϊκό Κόμμα
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς AP

Τα ποσοστά αποδοχής του καγκελαρίου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς συμπιέζονται σαφώς τον τελευταίο μήνα.

Αισθητή υποχώρηση τόσο της δημοτικότητας του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, όσο και της δύναμης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του, έπειτα από την εντυπωσιακή εκτίναξη των ποσοστών τους κατά τους δύο πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού, διαπιστώνει νέα αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση.

“Η πολιτική εκτίναξη στα ύψη έχει τελειώσει για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, σχολιάζει ο επικεφαλής του γνωστού Ινστιτούτου Ερευνών Market Βέρνερ Μπόιτελμαγιερ, ανακοινώνοντας την μείωση του ποσοστού που θα αποσπούσε σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου ο Σεμπάστιαν Κουρτς στο 38%, έναντι του 46% σε ανάλογη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Αντίστοιχα, η τωρινή δημοσκόπηση καταγράφει μία πτώση της δύναμης του Λαϊκού Κόμματος από το 36% πριν από ένα μήνα, σε 31% σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι, που συγκυβερνούν με το Λαϊκό Κόμμα στην Αυστρία από τις 7 Ιανουαρίου, παρουσιάζουν μία βελτίωση στο 16% έναντι του 12% πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Γεγονός είναι πως, τόσο στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου, όσο και στην νέα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να υστερούν σημαντικά απέναντι στο Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς. Συγκεκριμένα, οι Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζονται με ποσοστό 17%, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (που συγκυβερνούσε με το Λαϊκό Κόμμα μεταξύ Δεκεμβρίου 2017 και Μαϊου 2019) με 8% και το ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) με 6%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα