Γαλλία: Απεργία των εκπαιδευτικών για το χάος στα σχολεία – Εκλεισαν χιλιάδες τμήματα

Γαλλία: Απεργία των εκπαιδευτικών για το χάος στα σχολεία – Εκλεισαν χιλιάδες τμήματα
Φωτογραφία αρχείου AP

Η κατάσταση στα γαλλικά σχολεία λόγω της επέλασης του κορονοϊού είναι χαοτική και οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί στη Γαλλία πραγματοποιούν την Πέμπτη μαζική απεργία διαμαρτυρόμενοι για την αποτυχία της κυβέρνησης να υιοθετήσει μια συγκροτημένη πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19 στα σχολεία αλλά και να προστατεύσει επαρκώς τους μαθητές και το προσωπικό από τη μόλυνση.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και διευθυντές σχολείων προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στους νέους κανόνες για τα τεστ, που ανακοινώθηκαν πριν το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων, αλλά έκτοτε έχουν τροποποιηθεί δύο φορές μετά τις επικρίσεις.

“Η κυβέρνηση ανακοινώνει πράγματα, αλλά δεν σκέφτεται τι σημαίνει αυτό για το προσωπικό, είναι κόλαση αυτό που μας ζητούν και δεν λειτουργεί σωστά”, κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα ο Ολιβιέ Φλιπό διευθυντής σχολείου του Παρισιού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τα Χριστούγεννα, βάσει των νέων κανόνων, οι μαθητές πλέον υποβάλλονται σε τρία διαγνωστικά τεστ σε διάστημα τεσσάρων ημερών, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα covid-19 στην τάξη τους: ένα τεστ αντιγόνου ή μοριακό την ημέρα που ανακοινώνεται το κρούσμα –το αποτέλεσμα του οποίου πρέπει να επιδείξουν πριν την είσοδό τους στο σχολείο– και δύο ακόμη σελφ τεστ τα οποία κάνουν τη δεύτερη και την τέταρτη ημέρα.

Η διαδικασία αυτή καθίσταται περίπλοκη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 στα σχολεία, εξαιτίας των οποίων έχουν κλείσει χιλιάδες τάξεις από τις 527.000 που μετρά η Γαλλία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα