Γαλλία: Εκπρόσωπος της εκστρατείας της Λεπέν έδινε πληροφορίες στον ακροδεξιό αντιπάλό της

Η Μαρίν Λεπέν
Η Μαρίν Λεπέν AP

Νέο πλήγμα για την ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία Μαρίν Λεπέν, η διαρροή πληροφοριών στο στρατόπεδο του ακροδεξιού αντιπάλου της, Ζεμούρ.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση ως προς την υποψηφιότητά της για τη γαλλική προεδρία έπειτα από μια σειρά αποχωρήσεων, υπέστη ένα ακόμη πλήγμα καθώς το ακροδεξιό κόμμα της κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της προεκλογικής της εκστρατείας για πολιτική κατασκοπεία και τον διέγραψε.

Σε ένα υπόμνημα που εστάλη σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κόμματος, ο Εθνικός Συναγερμός υποστηρίζει ότι ο Νικολά Μπε, πάλαι ποτέ πιστός της Λεπέν και πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος, παρέδωσε "στρατηγικές και εμπιστευτικές" πληροφορίες της εκστρατείας στον αντίπαλο ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ.

ADVERTISING

"Αυτή η απολύτως ανήθικη συμπεριφορά συνιστά δολιοφθορά", αναφέρει το κόμμα στο υπόμνημά του, το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης.

"Αυτή η διπροσωπία είναι ανάξια της εμπιστοσύνης που του έδειξε η υποψήφια, τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι", όπως σημειώνεται.

Ο Ζεμούρ, ένας τηλεοπτικός αστέρας, ο οποίος με την εθνικιστική του ρητορική παραβιάζει συστηματικά τα όρια της πολιτικής ορθότητας, συναγωνίζεται την Λεπέν για τις ψήφους στο στρατόπεδο των ακροδεξιών και των ένθερμων συντηρητικών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ζεμούρ έχει αντλήσει από την βάση των ψηφοφόρων τόσο της Λεπέν όσο και της mainstream συντηρητικής υποψήφιας Βαλερί Πεκρές.

Ο Μπε, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής, χαρακτήρισε εξωφρενικές τις κατηγορίες.

"Πως θα μπορούσα να έχω στην κατοχή μου και να παρέδωσα τις αποκαλούμενες 'στρατηγικές πληροφορίες' χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ μέλος της ηγεσίας της προεκλογικής εκστρατείας;", έγραψε ο Μπε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαγράφηκε από τον Εθνικό Συναγερμό μια ώρα μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος έπειτα από αίτημα του ιδίου με θέμα συζήτησης την "κρίση" που αντιμετωπίζει το κόμμα απέναντι στον Ζεμούρ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Λεπέν, η οποία είναι για τρίτη φορά υποψήφια για την προεδρία, είδε τον μοναδικό γερουσιαστή της και τον ανώτερο ευρωβουλευτή της--μεταξύ άλλων--να αλλάζουν στρατόπεδο και να συντάσσονται με τον Ζεμούρ. Επιπλέον, η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ, ένα δημοφιλές πρόσωπο μεταξύ των ακροδεξιών υποστηρικτών, έχει επίσης χαρακτηρίσει καλύτερο υποψήφιο τον Ζεμούρ.

Ο Ζεμούρ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις στήθος με στήθος με την Πεκρές και η ψαλίδα φαίνεται νε κλείνει απέναντι στην Λεπέν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών, τον Απρίλιο. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει ακόμη επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Λεπέν
SHARE:

24Media Network