Η Ελισάβετ έχει αποδεχθεί την Κέιτ Μίντλετον ως την επόμενη βασίλισσα

Η Ελισάβετ έχει αποδεχθεί την Κέιτ Μίντλετον ως την επόμενη βασίλισσα
Η Βασίλισσα Ελισάβετ, με την Κέιτ, σε έκθεση λουλουδιών, στις 20/5 του 2019. @2021 Geoff Pugh/Pool via AP

Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο Channel 5 εξηγεί τον τρόπο που η Ελισάβετ ενημερώνει πως έχει διαλέξει την Κέιτ Μίντλετον ως επόμενη βασίλισσα. Επέστρεψε ο Χάρι στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει την Κέιτ Μίντλετον ως τη μελλοντική βασίλισσα. Αυτό επισήμαναν άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με όσα γίνονται στο Μπάκιγχαμμ, στο ντοκιμαντέρ ‘Kate our queen in waiting’ (Κέιτ, η εν αναμονή βασίλισσα μας) που προβλήθηκε στο Channel 5,

Η Μίντλετον είχε ‘συλληφθεί’ το 2018 -σε επίσημο δείπνο στο Μπάκιγχαμ- να φορά το παράσημο του Royal Family Order. Ο πιο παλιός τίτλος ιππότη απονέμεται από την κεφαλή της βασιλικής οικογένειας στις γυναίκες συγγενείς της. Η Ελισάβετ έχει δώσει αυτό το παράσημο σε τρεις νύφες της: την Πριγκίπισσα Νταϊάνα (1981), τη Σόφι (2010) και την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς (2012).

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του Παλατιού “το συγκεκριμένο παράσημο ήταν ο τρόπος που είχε η Βασίλισσα για να ευχαριστήσει την Κέιτ για την προσφορά της στη βασιλική οικογένεια και να της πει ‘ως η βασίλισσα κάνω εξόχως ξεκάθαρο πως σε βλέπω ως την επόμενη βασίλισσα'”.

Για την ιστορία, οι επίσημοι τίτλοι της Μίντλετον είναι ‘Her Royal Highness’ και Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Για το λαό είναι η Πριγκίπισσα Κέιτ, αλλά για όσα προβλέπονται στη μοναρχία, δεν μπορεί να αποκαλείται ‘πριγκίπισσα’, γιατί δεν γεννήθηκε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Μπορεί να ζει ως τέτοια, αλλά όχι να αναφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Θα γίνει βασίλισσα, εφόσον ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς. Και αυτό θα γίνει όποτε το αποφασίσει η Ελισάβετ -ή όταν ‘φύγει’ από τη ζωή.

Επέστρεψε ο Χάρι στην Αγγλία

Ανήμερα της προβολής του ντοκιμαντέρ, το Παλάτι έκανε γνωστό πως η Ελισάβετ κάλεσε τη Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι, στους εορτασμούς συμπλήρωσης 70 χρόνων παρουσίας της στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας (Platinum Jubilee). Θα γίνουν τον Ιούνιο του 2022. Επίσης ανήμερα της προβολής του ντοκιμαντέρ, επέστρεψε στο Λονδίνο ο Χάρι για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της μητέρας του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Δεν τον συνόδευσε η σύζυγος του, η οποία έμεινε στην Καλιφόρνια με τα δυο παιδιά του ζευγαριού.

Η μικρή τελετή θα γίνει την 1η Ιουλίου (ημέρα γενεθλίων της αείμνηστης) παρουσία των παιδιών της Lady D και λίγων συγγενών της. Η Βασίλισσα και ο Πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι στη λίστα αυτών που θα παραστούν.

“Υπάρχει οργή και ένταση μεταξύ των Χάρι και Ουίλιαμ”

Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, ενώπιον φωτογράφων και εικονοληπτών ο Χάρι με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά την κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο. Τότε, βάσει όσων είχε να πει στην Daily Mail την Κυριακή 27/6, βασιλικός ιστορικός και βιογράφος “υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ τους και οι πηγές μου κατέθεσαν πως έκτοτε η οργή και ο θυμός που υπάρχει μεταξύ τους έχει αυξηθεί. Στην κηδεία, μετά την είσοδο τους στο κάστρο και μακριά από τις κάμερες, αντάλλαξαν πολλές σκληρές κουβέντες”.

Παρεμπιπτόντως, η Sun αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα εθεάθη να κατευθύνεται στο Frogmore Cottage όπου έμενε ο Χάρι με την Μέγκαν πριν το #Meganexit και όπου τώρα ζει η εξαδέλφη του Δούκα του Σάσεξ, Ευγενία με το σύζυγο της. Εκεί προγραμμάτισε να διευθετήσει ο Χάρι τα της καραντίνας των πέντε ημερών που οφείλει να κάνει, βάσει των κανονισμών για όσους μπαίνουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η εφημερίδα έγραψε πως η γιαγιά του έσπευσε να τον δει, μετά την άφιξη του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version