Η πτώση του Netflix – Διανύει το χειρότερο τρίμηνό του

Η πτώση του Netflix – Διανύει το χειρότερο τρίμηνό του
Το λογότυπο του Netflix στη μικρή οθόνη AP

Το Netflix θα διανύσει το χειρότερο αναπτυξιακά τρίμηνο στην ιστορία του. Προέβλεπε 8,5 εκατομμύρια νέους χρήστες και δεν απέκτησε ούτε τους μισούς.

Το Netflix φαίνεται να προσγειώθηκε απότομα στην γη μετά από τα αστρονομικά κέρδη του, κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού. Ο γίγαντας του streaming ανέφερε 3,98 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο, από 8,5 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο – πολύ κάτω από τα 6 εκατομμύρια που η εταιρεία είχε προβλέψει πριν από τρεις μήνες. Το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, η Netflix ανέφερε την προσθήκη ενός ρεκόρ 15,77 εκατομμυρίων συνδρομητών.

Για το τρέχον τρίμηνο, το Netflix αναμένεται να αποκτήσει μόλις 1 εκατομμύριο νέους πελάτες, οι οποίοι θα αποτελέσουν το χαμηλότερο συνολικό ρεκόρ για την εταιρεία. Μια πτώση φαινόταν αναπόφευκτη μετά τα συνεχόμενα lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο για περισσότερο από ένα χρόνο.

«Πιστεύουμε ότι η αύξηση των συνδρομητικών επιβραδύνθηκε λόγω της COVID-19 το 2020 και της μικρότερης παραγωγής περιεχομένου το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω καθυστερήσεων που οφείλονται στον κορονοϊό», έγραψαν τα στελέχη της Netflix σε επιστολή προς τους μετόχους, συνοψίζοντας την απογοητευτική απόδοση του πρώτου τριμήνου.

“Ο κορονοϊός δημιουργεί βραχυπρόθεσμη αταξία με τις επιχειρηματικές τάσεις” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, Spencer Neumann. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η αύξηση των συνδρομητών θα αποκατασταθεί, πρόσθεσε.

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές, το ζήτημα είναι πώς το Netflix θα τους διατηρήσει και θα δημιουργήσει έσοδα, γι΄ αυτό εξετάζεται η κατάργηση των κοινόχρηστων λογαριασμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα