Η Ρωσία στηρίζει τον Έλον Μασκ στην πρότασή του για “ειρηνική λύση” στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία στηρίζει τον Έλον Μασκ στην πρότασή του για “ειρηνική λύση” στον πόλεμο στην Ουκρανία
Έλον Μασκ ap

Με θετικό μάτι βλέπει το Κρεμλίνο την ειρηνευτική πρόταση που διατύπωσε ο Έλον Μασκ μέσω twitter για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία. Οργισμένες αντιδράσεις από πλευράς Κιέβου.

Στο πλευρό του αφεντικού της Tesla, Έλον Μασκ που πρότεινε μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στέκεται το Κρεμλίνο.

Σε δημοσκόπηση στο Twitter που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, το αφεντικό της Tesla πρότεινε η Ουκρανία να παραχωρήσει μόνιμα την Κριμαία στη Ρωσία, να διεξαχθούν νέα δημοψηφίσματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για να καθοριστεί η τύχη των εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία και η Ουκρανία να συμφωνήσει στην ουδετερότητα.

Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ουκρανίας, με έναν διπλωμάτη να λέει μάλιστα στον Μασκ να “ξεκουμπιστεί”.

Αλλά το Κρεμλίνο, όπως είναι αναμενόμενο, βλέπει με μεγαλύτερη συμπάθεια τις προτάσεις του.

“Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κάποιος σαν τον Έλον Μασκ αναζητά μια ειρηνική διέξοδο από αυτή την κατάσταση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

“Σε σύγκριση με πολλούς επαγγελματίες διπλωμάτες, ο Μασκ εξακολουθεί να αναζητά τρόπους για την επίτευξη της ειρήνης. Και η επίτευξη της ειρήνης χωρίς την εκπλήρωση των όρων της Ρωσίας είναι απολύτως αδύνατη“, πρόσθεσε σύμφωνα με τον Independent.

Νωρίτερα, η Ουκρανία είχε εξαπολύσει πυρά κατά του Μασκ για τις προτάσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ακολούθησε με μια δική του δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας τους οπαδούς του ποιον Έλον Μασκ προτιμούν: “Αυτόν που υποστηρίζει την Ουκρανία” ή “Αυτόν που υποστηρίζει τη Ρωσία”.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ακολούθησε λιγότερο από όλους διπλωματική γλώσσα.

“Το μόνο αποτέλεσμα είναι (sic) ότι τώρα κανένας Ουκρανός δεν θα αγοράσει ΠΟΤΕ τα γ@@ένα tesla σας. Οπότε καλή τύχη σε εσάς”, έγραψε ο πρέσβης Andriy Melnyk.

Και πρόσθεσε: “άντε γ@@θήτε είναι η πολύ διπλωματική μου απάντηση σε εσάς”.

Η κριτική προς τον δισεκατομμυριούχο όμως δεν περιορίστηκε στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος της Λιθουανίας επιτέθηκε επίσης στον Μασκ, όπως και ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ.

“Αυτή η ιδέα μου θυμίζει τα κοινωνικά μαθήματα της τετάρτης δημοτικού, όπου καταλήξαμε σε ένα σχέδιο ειρήνης μεταξύ ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. Σκεφτήκαμε ότι αν ο Γκορμπατσόφ και ο Ρέιγκαν αναγκάζονταν να τρώνε ένα δείπνο αμερικανικό φαγητό και ένα ρωσικό, θα γίνονταν φίλοι. Πραγματικά”, έγραψε στο Twitter.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, η αρχική δημοσκόπηση του Μασκ είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους, με περίπου το 60% να αντιτίθεται στο σχέδιό του.

Ο Πεσκόφ δήλωσε την Τρίτη ότι “bots” – ψεύτικοι λογαριασμοί στο twitter – “συμμετείχαν ενεργά στην ψηφοφορία”. Δεν παρείχε καμία απόδειξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα