MAD-Chester: Οργάνωσαν 494 πάρτι μέσα στον κορονοϊό!

MAD-Chester: Οργάνωσαν 494 πάρτι μέσα στον κορονοϊό!
Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική (ΦΩΤΟ Αρχείου) AP

Η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει δεκάδες πάρτι στην πόλη του Μάντσεστερ - Κλήθηκαν σε τουλάχιστον 1.132 περιστατικά.

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ κλήθηκε σε 494 πάρτι μέσα σε τέσσερις ημέρες, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η αστυνομική δύναμη έχει εκδώσει χάρτες που δείχνουν 1.132 περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από τις 25 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα περιορισμού που παροτρύνουν τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι και αφήνουν το σπίτι μόνο για αγορές βασικών τροφίμων, άσκηση μία φορά την ημέρα και μετακινήσεις από και προς την εργασία. Η πανδημία του Coronavirus (COVID-19) έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 182 χώρες, πάνω από 86.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν μολυνθεί εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη.

Ωστόσο, ένας χάρτης δείχνει ότι υπήρχε ένας τεράστιος αριθμός πάρτυ που διοργανώθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο Μάντσεστερ.

Το Manchester Evening News ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν DJs σε σπίτια και πυροτεχνήματα.

Οι χάρτες δείχνουν 166 εκδηλώσεις στο δρόμο, 122 συγκεντρώσεις ομάδων για αθλητικές δραστηριότητες, 173 συγκεντρώσεις σε πάρκα και 112 περιστατικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς / δημόσιας αναταραχής.

Τα πάρτυ οργανώθηκαν τη στιγμή που διάφορες διασημότητες του Μάντσεστερ δημοσιεύουν βίντεο για να παροτρύνουν τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι τους για το Πάσχα, λόγω του κορονοϊού.

Ο Μάρκους Ράφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Μάικλ Κάρικκ, ο Steph Houghton της Μάντσεστερ Σίτι, ο frontman της Happy Mondays Shaun Ryder και ο Dan Brocklebank της Coronation Street έχουν στηρίξει την πρωτοβουλία που συντονίζει η αστυνομία.

Τα βίντεο, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνουν εργαζόμενους στον αγώνα κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης μιας νοσοκόμας, ενός δασκάλου και αστυνομικών.

Ελπίζουμε ότι η εκστρατεία θα σταματήσει τους ανθρώπους να αγνοούν τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, όταν ο καιρός θα είναι και πάλι ζεστός σε πολλά μέρη.

Ο Υφυπουργός Υγείας Matt Hancock προειδοποίησε ότι τα μέτρα περιορισμού θα μπορούσαν να γίνουν πιο αυστηρά εάν κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούν τους κανόνες.

“Αν και η πλειοψηφία του κόσμου στο Μάντσεστερ έχει συμμορφωθεί με τις κατευθυντήριες γραμμές από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή, το περασμένο Σαββατοκύριακο διαπιστώσαμε μια απότομη αύξηση του αριθμού των παραβιάσεων που αναφέρθηκαν στην αστυνομία”, ανέφερε η αστυνομία του Manchester.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα