"Ο φίλος σου ο Πούτιν": Ο Σαλβίνι αποδοκιμάστηκε στην Πολωνία

Ο πολωνός δήμαρχος Βόιτσεχ Μπακούν τη στιγμή που έδειξε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Πούτιν, όπως εκείνο που ο Σαλβίνι είχε φορέσει το 2015
Ο πολωνός δήμαρχος Βόιτσεχ Μπακούν τη στιγμή που έδειξε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Πούτιν, όπως εκείνο που ο Σαλβίνι είχε φορέσει το 2015 AP PHOTO/CZAREK SOKOLOWSKI

Πολωνός δήμαρχος αρνήθηκε να υποδεχτεί τον Ματέο Σαλβίνι κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας τον να καταδικάσει "τον φίλο του, τον Πούτιν".

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αποφάσισε να επισκεφτεί την περιοχή των συνόρων Πολωνίας- Ουκρανίας όπου φτάνουν οι πρόσφυγες, αμφισβητήθηκε από υπεύθυνο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Βόιτσεχ Μπακούν ευχαρίστησε αρχικά την Ιταλία, όμως στη συνέχεια έδειξε ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Πούτιν, όπως εκείνο που ο Σαλβίνι είχε φορέσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα το 2015 με θέα το Κρεμλίνο.

ADVERTISING

"Δεν μπορώ να σας υποδεχτώ, πρώτα να καταδικάσετε ξεκάθαρα τον Πούτιν", είπε στον Σαλβίνι ο δήμαρχος της πολωνικής, μεθοριακής πόλης Πρζεμίλ.

Ο Πολωνός κάλεσε τον Σαλβίνι να φορέσει το μπλουζάκι και να επισκεφτεί μαζί του ένα κέντρο προσφύγων, λέγοντάς του "έλα να δεις τι έκανε ο φίλος σου, ο Πούτιν".

Παράλληλα, τον γραμματέα της Λέγκα αμφισβήτησε και μια ομάδα Ιταλών που βρέθηκε στον σταθμό της πόλης.

"Δεν μας ενδιαφέρουν οι πολεμικές της ιταλικής και πολωνικής αριστεράς. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τον πόλεμο", τόνισε ο Σαλβίνι.

Πολλοί αναλυτές, στην Ιταλία, τις περασμένες ημέρες υπενθύμισαν ότι στο παρελθόν, ο επικεφαλής της Λέγκα είχε εκθειάσει το έργο και την προσωπικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν, θεωρώντας τον πολιτικό σημείο αναφοράς για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολωνία, Πόλεμος στην Ουκρανία, Πούτιν, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network