Οι “παρατηρήσεις” ενός μουσουλμάνου που γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα

Οι “παρατηρήσεις” ενός μουσουλμάνου που γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα
Ο Μοχάμεντ Χουσεΐν facebook

Ο Μοχάμεντ Χουσεΐν δημοσίευσε στο Twitter τις παρατηρήσεις του για το πώς ο δυτικός κόσμος περνά τα Χριστούγεννα μέσα από μια ανθρωπολογική προσέγγιση.

Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική περίοδος, γεμάτη αγάπη και όμορφες στιγμές. Αλλά για κάποιον που δεν έχει γιορτάσει ποτέ τα Χριστούγεννα, η εμπειρία μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική και αποκαλυπτική.

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε απαγορεύσεις πτήσεων και περιορισμούς μετακινήσεων, ένας μουσουλμάνος, πακιστανικής καταγωγής, αναγκάστηκε να παραμείνει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων στον Καναδά και να περάσει τις εορταστικές αυτές ημέρες με τους χριστιανούς φίλους του.

Ο Μοχάμεντ Χουσεΐν δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τις παρατηρήσεις του για το πώς ο δυτικός κόσμος περνά τα Χριστούγεννα μέσα από μια ανθρωπολογική προσέγγιση.

Η πρώτη παρατήρηση ήταν ότι τα Χριστούγεννα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο φαινόταν.

“Τα Χριστούγεννα αποτελούν μερική απασχόληση που έχετε από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου”, έγραψε ο νεαρός. “Τα Χριστούγεννα φαίνονταν πάντα πολύ απλά. Πάντα πίστευα ότι έβαζες ένα δέντρο και έπειτα έδινες δώρα στην οικογένεια. Αυτό είναι ψέμα.”

Ο Χουσεΐν συνέχισε να περιγράφει τα διάφορα “καθήκοντα” που πρέπει να εκτελέσει κάποιος πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού και της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης τόσο εντός όσο και εκτός των σπιτιών, να πάρει τέλεια χριστουγεννιάτικα δώρα για όλους τους φίλους και την οικογένεια και να βρει την κατάλληλη διακόσμηση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

“Οι άνθρωποι έχουν πολύ έντονα συναισθήματα για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις τους. Εάν κάποιος επιμένει ότι *ορισμένα τρόφιμα* είναι αυτό που πρέπει να φάτε το πρωί των Χριστουγέννων, γιατί αυτή είναι η οικογενειακή τους παράδοση, ΜΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ. Θα σας μαχαιρώσουν στο λαιμό” έγραψε ο Χουσεΐν.

Ο Χουσεΐν συνειδητοποίησε επίσης ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι φθηνή υπόθεση.

Η ανάρτηση του Χουσεΐν έγινε viral με κάθε δημοσίευσή του να λαμβάνει χιλιάδες likes και retweets.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα