Τζεφ Μπέζος: Άναυδος από το διαστημικό του ταξίδι – “Διάολε, πάμε πάλι!”

Τζεφ Μπέζος: Άναυδος από το διαστημικό του ταξίδι – “Διάολε, πάμε πάλι!”
Ο Τζεφ Μπέζος, μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του «New Origin Shepard» Tony Gutierrez / ASSOCIATED PRESS

Σε δηλώσεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος μετά το επιτυχημένο εγχείρημα, ευχαρίστησε όλους όσοι του έδωσαν την δυνατότητα να πάει το... ταξίδι του στο διάστημα.

Ο ιδρυτής και ο δισεκατομμυριούχος της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Τρίτης στο διάστημα από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας.

Η πτήση του έθεσε ταυτόχρονα δύο νέα ρεκόρ: Για το γηραιότερο και το νεότερο σε ηλικία άτομο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα στο διάστημα.

Το «New Origin Shepard» Blue Origin / ASSOCIATED PRESS

Ο Μπέζος επιβιβάστηκε στον πύραυλο «New Origin Shepard» της Blue Origin, συνοδευόμενος από την πρωτοπόρο γυναίκα της αεροπορίας Γουόλι Φανκ, 82 ετών, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν, του οποίου ο πατέρας ήταν ο τελικός νικητής μιας δημοπρασίας για μια θέση στην πτήση του διαστημικού σκάφους της εταιρείας του Μπέζος. Ο Όλιβερ είναι απόφοιτος Λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Η στιγμή της εκτόξευσης του «New Origin Shepard» Tony Gutierrez / ASSOCIATED PRESS

Οι τέσσερις επιβιβάστηκαν στον πλήρως αυτόνομο πύραυλο – κάψουλα της Blue Origin, ύψους 18,3 μέτρων και πραγματοποιήσαν ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος.

Η εκτόξευση στέφθηκε με επιτυχία. Το πλήρωμα επέστρεψε πίσω, ξεσπώντας σε χειροκροτήματα για το επίτευγμα.

Την ώρα που η διαστημική κάψουλα επέστρεφε στη Γη, ο Τζεφ Μπέζος ρωτήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου αν είναι καλά. “Ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου”, ακούστηκε να λέει.

Μετά την επιστροφή του πληρώματος στη Γη, η Blue Origin έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα για την “ιστορική στιγμή στην ιστορία των πτήσεων στο διάστημα. Οι πρώτοι αστροναύτες έγραψαν το όνομά τους στα βιβλία του διαστήματος, ανοίγοντας την πόρτα μέσα από την οποία θα περάσουν πολλοί άλλοι”.

“Οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές και ξεπεράστηκαν δραματικά”

Στις δηλώσεις που έκανε ο Τζεφ Μπέζος μετά το επιτυχημένο εγχείρημα, αρχικά ευχαρίστησε κάθε εργαζόμενο και κάθε πελάτη της Amazon, που του έδωσαν την δυνατότητα να πάει το… ταξίδι του στο διάστημα.

Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε αν θα ταξιδέψει ξανά στο διάστημα δήλωσε αφοπλιστικά: “Διάολε, ναι! Πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει ο ανεφοδιασμός; Πάμε πάλι!”

Ο Τζεφ Μπέζος υποστήριξε ότι εντυπωσιάστηκε κοιτάζοντας τη Γη και την ατμόσφαιρά της από ψηλά, τονίζοντας πόσο όμορφος, αλλά και συνάμα εύθραυστος είναι ο πλανήτης μας.

“Θα φτιάξουμε έναν δρόμο για το διάστημα έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά να καταφέρουν να χτίσουν το μέλλον”, συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα