Χρυσοχοΐδης: Τελετή παράδοσης με απολογισμό και συμβουλές προς τη νεολαία – “Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι το δημόσιο βίο”

Χρυσοχοΐδης: Τελετή παράδοσης με απολογισμό και συμβουλές προς τη νεολαία – “Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι το δημόσιο βίο”
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη INTIME

"Η αστυνομία βρέθηκε κανά κοντά στον πολίτη" είπε μεταξύ άλλων ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας απολογισμό της θητείας του, κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου στον διάδοχό του, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Πολλά “ευχαριστώ” και απολογισμό της θητείας του περιείχε η μακροσκελής ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο τέως υπουργός ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό και τους Λευτέρη Οικονόμου και Νίκο Χαρδαλιά και μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις που, όπως είπε, έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του και οι οποίες είχαν “αντίπαλο τον φανατισμό και την  σκουριά παρωχημένων απόψεων και ξεπερασμένων διλημμάτων” και αναφέρθηκε στο νόμο για τις συναθροίσεις.

“Μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά κοντά στον πολίτη” τόνισε ο τέως υπουργός ενώ μιλώντας για την αστυνομική βία είπε οτι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα είναι περιορισμένη κι ελεγχόμενη. “Μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας” είπε για να συμπλήρωσει οτι χρησιμοποιήθηκαν αλόγιστα.

Αφου τόνισε οτι η ΕΛΑΣ ελέγχει τον Έβρο και τα χερσαία σύνορα συνέχισε λέγοντας οτι “η αστυνομία κλήθηκε να τηρήσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό” τονίζοντας οτι “δούλεψε σκληρά”.

INTIME

 

Συνεχίζοντας τον απολογισμό είπε οτι “μειώθηκε η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, καθάρισαν τα Εξάρχεια, αναπνέουν οι ξεχασμένες γειτονιές στην Αθήνα”, τόνισε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συγκινημένος ευχαρίστησε αστυνομικούς, πυροσβέστες, επικεφαλής, γενικούς γραμματείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους συνεργάτες στο γραφείο του και υπογράμμισε πως αποχαιρετά το υπουργείο, όχι το δημόσιο βίο.

Ο απερχόμενος υπουργός έκλεισε την ομιλία του με συμβουλές προς τη νεολαία.”Για να φτιάξετε το νέο κόσμο που θα ζήσετε, πρέπει πρώτα να τον σώσετε. Δεν είστε ανήμποροι, δουλέψτε για να γίνουν ευκαιρίες για εσάς” είπε.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υποδοχή, ενώ δήλωσε πως αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του.

Τόνισε οτι κεντρικός στόχος είναι η ασφάλεια όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, καθώς και η προστασία της ζωής και του δημόσιου χώρου.

Ανέφερε ότι θα υπάρξει, όπου απαιτείται, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα