Καμμένος: "Ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα" η πώληση του 30% της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλά στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος  στο Περιστέρι ενόψει των Ευρωεκλογών την επομενη Κυριακή, Πέμπτη 22 Μαϊου 2014. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μιλά στην κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος στο Περιστέρι ενόψει των Ευρωεκλογών την επομενη Κυριακή, Πέμπτη 22 Μαϊου 2014. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος, ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή, για

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζοντας «ξεκάθαρο οικονομικό έγκλημα» την πώληση της ΔΕΗ, και τόνισε ότι, το κόμμα του ζητάει δημοψήφισμα όχι για να καλύψει την "κακή" ΔΕΗ ή τους συνδικαλιστές αλλά για να προστατευθεί η περιουσία του ελληνικού λαού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα οικονομικό έγκλημα και ότι δεν αουλιέται η ΔΕΗ για αναπτυξιακούς σκοπούς» τόνισε ο κ. Καμμένος στην παρέμβαση του στη Βουλή. Και πρόσθεσε:

«Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έκανε λόγο, για «πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της».

«Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή,όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Έγκλημα επίσης, υποστήριξε, είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετώντας, παραδίδει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών,στη διάθεση ιδιώτη επιχειρηματία.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος υπεραμύνθηκε της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, «για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θα παραδώσει την ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, τον εθνικό πλούτο και το μαύρο χρυσό των λιγνιτικών μονάδων, σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η ονομαστική ψηφοφορία για τη "μικρή ΔΕΗ", θα διεξαχθεί στις 20:30.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, ΔΕΗ, Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: "Παραλάβατε κράτος, θα παραδώσετε αποικία"

Την Πέμπτη κατατίθεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα

SHARE: