ΜέΡΑ 25: Αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες

ΜέΡΑ25
ΜέΡΑ25 EUROKINISSI

Το μήνυμα του ΜέΡΑ 25 για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. "Σε αυτόν τον σύγχρονο άδικο αν όχι και απάνθρωπο κόσμο, εμείς υψώνουμε την αλληλεγγύη μας", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Οι πόλεμοι και η φτώχεια εντείνουν τις μετακινήσεις πληθυσμών και υπό αυτό το πρίσμα η Ελλάδα, η Ευρώπη και όλος ο κόσμος βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, τονίζει στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων το ΜέΡΑ 25.

Σήμερα και η χώρα μας, η Ευρώπη και ο κόσμος βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το ΜέΡΑ 25 προσθέτει ότι «η αέναη κίνηση των πληθυσμών άλλωστε ξεκινάει από την ίδια την απαρχή της ανθρωπότητας και εντείνεται με τους σύγχρονους πολέμους, με τη φτώχεια και την κλιματική καταστροφή».

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει επίσης ότι «σήμερα που οι φράχτες, τα τείχη και η μισανθρωπιά υψώνεται απ' άκρη σ΄ άκρη της Ευρώπης αλλά και της υφηλίου, ενώ η ακροδεξιά μισαλλοδοξία ξεπηδά ξανά -ως εάν να πρόκειται για μια νέα δεκαετία του '30-. Σήμερα που οι δικοί τους πόλεμοι, "γεννούν" τους δικούς μας νεκρούς. Τα δικά τους κέρδη, γεννούν την δική μας φτώχεια. Η δική τους καταστροφή, γεννά τη δική μας δυστοπία».

Ωστόσο, το μήνυμα του ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι σήμερα το πρόβλημα -όπως και διαχρονικά άλλωστε- δεν έχει να κάνει με το αν είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης, αλλά πλούσιος ή φτωχός. Σε αυτόν τον σύγχρονο άδικο αν όχι και απάνθρωπο κόσμο, προσθέτει, «εμείς υψώνουμε την αλληλεγγύη μας, την ανθρωπιά και τον διεθνισμό μας, σπάζοντας τα τείχη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και εντείνοντας τον αγώνα μας έναντι των πραγματικών γενεσιουργών αιτιών της προσφυγιάς, της μετανάστευσης, της φτώχειας και της κλιματικής κρίσης».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜέΡΑ25, Πρόσφυγες, Παγκόσμια Ημέρα
SHARE:

24Media Network