Ο Πολάκης εμβολιάστηκε, αλλά ο καυγάς συνεχίζεται 

Ο Πολάκης εμβολιάστηκε, αλλά ο καυγάς συνεχίζεται 
Κυριάκος Μητσοτάκης - Παύλος Πολάκης EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το Μαξίμου κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ γιατί δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης από κορονοϊό.

Με τον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη δεν έληξε η πολιτική κόντρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από το Μαξίμου συνεχίζουν να καταγγέλλουν την αξιωματική αντιπολίτευση για μικροπολιτικά παιχνίδια με τον κορονοϊό, βάζοντας πλέον στο κάδρο και το Κίνημα Αλλαγής.

Η κυβέρνηση κατηγορεί εδώ και καιρό το ΣΥΡΙΖΑ ότι “κλείνει το μάτι” στους αντιεμβολιαστές και ότι δεν “βάζει πλάτη” για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στηλίτευσε το γεγονός ότι προχθές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

“Πρόκειται για μία πράξη ακραίας πολιτικής υποκρισίας και καταστροφικού καιροσκοπισμού. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων μας στην πληρότητα της. Η άρνηση επιβολής κυρώσεων αποτελεί ηθική και πολιτική κάλυψη της παρανομίας, η οποία στρέφεται πρωτίστως εναντίον της κοινωνίας” δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

“Η διαστρέβλωση των θέσεων και η στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων, είναι η τελευταία καταφυγή των αποτυχημένων και όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα, ακόμα και για τα κενά ασφαλείας στη διαδικασία του εμβολιασμού. Ένα – ένα τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εξαντλούνται και η “γύμνια” στη διαχείριση και στην έλλειψη προετοιμασίας του ΕΣΥ απέναντι στο 4ο επιδημικό κύμα, δεν κρύβεται”, απάντησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Την ρύθμιση για τις κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ και απείχε το ΚΙΝΑΛ.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ πάντως επισημαίνουν ότι η εν λόγω διάταξη ήρθε “πακέτο” με άλλες ρυθμίσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αναστολή εργασίας, συνεπώς υποστηρίζουν δεν μπορούσαν παρά να την καταψηφίσουν, αφού διείδαν εκβιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να υφαρπάξει στήριξη στους χειρισμούς της για την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταχθεί μεν υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά κατά της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, υποστηρίζοντας ότι κίνητρο της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά η αναζήτηση “εξιλαστήριων θυμάτων” για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της “Επιχείρησης Ελευθερία”, καθώς και ότι η αναστολή εργασίας θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Αντίστοιχη “παγίδα” είδε και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο πάντως επέλεξε να απέχει και να μην καταψηφίσει, ώστε να καταδείξει ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά όχι με την τιμωρία όσων εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Σημειωτέον ότι το Μαξίμου δεν ασχολήθηκε με την καταψήφιση από ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ούτε με το “παραδοσιακό” παρών του ΚΚΕ. Αλλά επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, τους οποίους αντιμετώπισε ως “πακέτο”, θέλοντας έτσι να υποδαυλίσει τυχόν ανησυχίες κεντρώων αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων για μία πιθανή συμμαχία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης και άρα να διεκδικήσει αυτές τις ψήφους για τη ΝΔ.

Αντίστοιχες σκέψεις φαίνεται πως έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που έχει θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, και ο οποίος διαχώρισε τη θέση του από την αποχή στην ψηφοφορία για τις κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.

Σε ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Βρίσκομαι στη Ρόδο σε περιοδεία και δεν συμμετείχα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αξιολόγησης της τροπολογίας. Δηλώνω, όμως, ότι εάν ήμουν παρών, την επιβολή προστίμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρότεινα να την ψηφίσουμε όσες αδυναμίες κι αν είχε».

Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι βεβαίως τον κατηγορούν με τη σειρά τους ότι για άλλη μία φορά φλερτάρει με τη ΝΔ και θέλει να σύρει το ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα