Παναγιώτης Κρητικός: Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Παναγιώτης Κρητικός: Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Παναγιώτης Κρητικός ΧΑΒΑΛΕΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ / EUROKINISSI

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Κρητικός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε βουλευτής του από το 1977 έως το 2004. Διετέλεσε, επίσης, αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός. Γεννήθηκε το 1937,είχε αναπτύξει αντιδικτατορική δράση επί Χούντας, ενώ διετέλεσε βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως το 2004 και αντιπρόεδρος της Βουλής από το 1981 έως το 2000 (μεταξύ 1993 και 2000, Α΄ αντιπρόεδρος).

Ο Παναγιώτης Κρητικός γεννήθηκε στον Γέρακα Λακωνίας αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Πάντειο. Ανέπτυξε πολιτική δράση ως φοιτητής, στην οργάνωση Νέων Ενώσεων Κέντρου (ΟΝΕΚ) και στη συνέχεια της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας. Συνελήφθη τρεις φορές και τελικά καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη από Έκτακτο Στρατοδικείο της Χούντας, αφού προηγουμένως είχε κρατηθεί στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, στην Κεντρική Επιτροπή του οποίου εκλεγόταν επί σειρά ετών, ενώ ήταν βουλευτής από το 1977 έως το 2004.

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΚΙΝΑΛ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής Παναγιώτη Κρητικού, εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής.

«Η Δημοκρατική Παράταξη αποχαιρετά σήμερα τον Παναγιώτη Κρητικό, τον συνεπή αγωνιστή της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού», αναφέρει για τον Παναγιώτη Κρητικό και σημειώνει ότι ήταν στην πρώτη γραμμή στους ανένδοτους του Γέρου της Δημοκρατίας, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, παρών σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια. «Η αγάπη και το έργο του για την Β’ Πειραιά ήταν διαρκής, το ενδιαφέρον του για την πολιτική ασταμάτητο και η θητεία του ως αντιπροέδρου της Βουλής με σημαντικό αποτύπωμα», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει πώς θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ένας άνθρωπος που άφησε το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, με το ήθος και τη σοβαρότητά του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Τα συλλυπητήρια του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Παναγιώτη Κρητικού ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο Παναγιώτης Κρητικός στη μακρά πολιτική του διαδρομή ξεχώρισε για την προσφορά του, το ήθος του και τη σεμνότητά του», ανέφερε. «Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα