ΠΑΣΟΚ για Θεσσαλία: Κίνδυνος ιδιωτικοποίησης του νερού από τη θεσμοθέτηση του ΟΔΥΘ

Διαβάζεται σε 2'
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη
Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

“Η διαχείριση του νερού στην ελληνική περιφέρεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αναλάβουν ‘’πειραματικά’’ υβρίδια και ‘’οχήματα’’ ιδιωτικοποίησης, όπως ο ΟΔΥΘ ΑΕ και όχι οι τοπικές κοινωνίες” τόνισε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Το προδιαγεγραμμένο σχέδιο ανατροπής όλων όσων γνωρίζαμε για τη διαχείριση υδάτων στον Τόπο μας –τη Θεσσαλία– βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι μαθηματικά βέβαιο πως, μεσοπρόθεσμα, στοχεύει στην παράδοση του δημόσιου, κοινωνικού αγαθού του νερού στα χέρια των ιδιωτών, κατά την πάγια τακτική της νέο-συντηρητικής ΝΔ” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και βουλεύτρια Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, για τη δρομολογούμενη θεσμοθέτηση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας από την κυβέρνηση.

“Η ‘’κερκόπορτα’’ ανοίγει τώρα στη Βουλή, όπου μετά από προσχηματική δημόσια διαβούλευση των 123 άρθρων του νομοσχεδίου, η οποία με ‘’σπουδή’’ συντμήθηκε από τις δεκατέσσερις ημέρες στις οχτώ (!) και ακόμη πιο προσχηματική ‘’μελέτη’’ και ‘’ενσωμάτωση’’ των εκατό (100) και πλέον σχετικών σχολίων φορέων και πολιτών μέσα σε μία μόλις ημέρα (!), το νομοσχέδιο κατατέθηκε ‘’νύχτα’’, για τη συνηθισμένη συζήτηση και ψήφισή του από την πλειοψηφία των –ως συνήθως- ‘’προθύμων’’ βουλευτών της ΝΔ“, τόνισε.

“Πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι, ωστόσο, πως η διαχείριση του νερού στην ελληνική περιφέρεια –και δη στη Θεσσαλία που βρίσκεται στην ‘’πρώτη γραμμή’’ της μάχης για την κλιματική αλλαγή και κρίση- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αναλάβουν ‘’πειραματικά’’ υβρίδια και ‘’οχήματα’’ ιδιωτικοποίησης, όπως ο ‘’ΟΔΥΘ ΑΕ’’, και όχι οι τοπικές κοινωνίες.

Γιατί μόνο αυτές μπορούν να διαφυλάξουν τον δημόσιο, κοινωνικό, αλλά και –ειδικά στην αγροτική Θεσσαλία- παραγωγικό χαρακτήρα του νερού, πάνω στο οποίο στηρίζεται το σύνολο σχεδόν της οικονομικής μας δραστηριότητας”, πρόσθεσε.

“Όλα αυτά για εμάς αποτελούν απαρέγκλιτες κόκκινες γραμμές, από τις οποίες δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό. Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ πρέπει να ηττηθούν, το συντομότερο δυνατό -αν όχι την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή των Ελλήνων- αλλά έστω και τον ερχόμενο Ιούνιο, στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, όπως ήδη έπραξαν οι Θεσσαλοί πολίτες κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στον κατήφορο της ιδιωτικοποίησης των πάντων, αφού ‘’εχθές’’ ήταν η σειρά της παιδείας και της υγείας, σήμερα είναι του νερού και κανείς πλέον δεν ξέρει τι ακολουθεί αύριο”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα