Στην Βουλή καλεί το ΚΙΝ.ΑΛ τον Χρυσοχοϊδη για την Αθηνών – Λαμίας

Στην Βουλή καλεί το ΚΙΝ.ΑΛ τον Χρυσοχοϊδη για την Αθηνών – Λαμίας
Με πρωτοβουλία της Κ.Ο του ΚΙΝ.ΑΛ καλείται στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το κλείσιμο της Αθηνών - Λαμίας στην προσφατη κακοκαιρία Eurokinissi

Δεν συνυπογράφει ο Ανδρέας Λοβέρδος την πρόταση για την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης ώστε να δώσει εξηγήσεις ο υπουργος Προστασίας του Πολίτη.

Την κλήση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια», ζητούν 7 βουλευτές το ΚΙΝ.ΑΛ. Μία κίνηση που εκτός από κοινοβουλευτική, έχει και πολιτική σημασία, μετά την πολιτική στήριξη που παρείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι 7 βουλευτές ζητούν την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής ενώ πρώτο στην λίστα των υπουργών βάζουν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Όπως αναφέρουν «ζητούμε την άμεση πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργού Εσωτερικών, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και του Περιφερειάρχη Αττικής, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες και παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού κατά τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας».

Την πρόταση κατέθεσαν οι βουλευτές Γεώργιος Καμίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαράλαμπος Καστανίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Χρήστος Γκόκας, Γεώργιος Αρβανιτίδης και Βασίλειος Κεγκέρογλου. Δηλαδή ανάμεσα στους υπογράφοντες βουλευτές δεν περιλαμβάνεται ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν περιλαμβάνεται στους 7 βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ που ζητούν εξηγήσεις από τον Χρυσοχοϊδη ο Ανδρέας Λοβέρδος Eurokinissi

Στην επιστολή τους οι 7 βουλευτές επισημαίνουν ότι ,»παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις αλλά και τις διαβεβαιώσεις για τον βαθμό ετοιμότητάς της, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά αδύναμη και ανεπαρκής. Επί δύο ημέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει, αρκούμενη στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας».

Προσθέτουν πως «η λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης με τη συνδρομή και των ενόπλων δυνάμεων δεν συνέβη παρά μόνο το βράδυ της δεύτερης ημέρας εκδήλωσης του φαινομένου και ενώ πλέον τα προβλήματα κυκλοφορίας, ηλεκτροδότησης και υδροδότησης να έχουν πλέον συσσωρευθεί. Ως συνέπεια της ολιγωρίας, 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε κάποιες περιοχές μάλιστα για περισσότερο από σαράντα οκτώ ώρες (!), ενώ πολλές χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς νερό για δώδεκα ώρες. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, η αποκατάσταση των ζημιών του ελλιπώς συντηρημένου δικτύου εκκρεμεί ακόμη»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα