ΣΥΡΙΖΑ: Αποφεύγει τον Τσίπρα και αποπροσανατολίζει ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφεύγει τον Τσίπρα και αποπροσανατολίζει ο Μητσοτάκης
Απέναντι σε κενά κυβερνητικά έδρανα μίλησαν χθες στην Βουλή ο πρόεδρος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Εδραιώνεται μετά την χθεσινή απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή η πεποίθηση της Κουμουνδούρου περί κυβερνητικής ατολμίας. Στην Κρήτη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Η πεποίθηση αυτή υφίσταται εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου. Όμως ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, όπου ο πρωθυπουργός έκανε μία αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Βουλή την Τρίτη ενώ την Τετάρτη φρόντισε να λείπει από μία κοινοβουλευτική διαδικασία που ήταν εύλογο ότι θα παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας. Την συζήτηση για το πόρισμα της προανακριτικής που συστάθηκε για τον Νίκο Παππά.

Έρχεται κρυφά στην Βουλή

Την επισήμανση αυτή έκανε άλλωστε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του σχολιάζοντας την σπουδή του Κυριάκου Μητσοτάκη να έρθει και να μιλήσει την Τρίτη στην Βουλή στην κύρωση της σύμβασης για την κατασκευή του δρόμου Ε65, μία σύμβαση που είχε ευρεία στήριξη άρα κανένα πολιτικό επίδικο. Αντιθέτως στην χθεσινή συζήτηση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να λείπει. Σε μια περίοδο που η έξαρση της πανδημίας και η ανάγκη για εμβολιασμούς σχεδόν επιτάσσει τον πολιτικό διάλογο σε κορυφαίο επίπεδο. Όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του «έχουμε και μια Κυβέρνηση απούσα και έναν Πρωθυπουργό λιποτάκτη, που ήρθε χθες στα κρυφά στη Βουλή, πάλι την ώρα που ήξερε ότι βρίσκομαι εκτός Αθηνών μάλιστα, για να μας μιλήσει την ώρα που η πανδημία καλπάζει για τον Ε65. Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν!». Επέμεινε στο συγκεκριμένο σημείο λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε εδώ για να μιλήσει για τον δρόμο. Ήρθε για να πάρει δρόμο σήμερα, για να μην βρίσκεται εδώ και να δώσει μια δικαιολογία δήθεν παρουσίας στα κοινοβουλευτικά έδρανα λίγες ώρες πριν».

Πολλάκις προκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ...πυκνώσει την κοινοβουλευτική του παρουσία. Κυρίως όταν βρίσκονται στην αίθουσα οι πολιτικοί αρχηγοι των κομμάτων Eurokinissi

Σε άλλο σημείο της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να συζητήσουν για τις εξελίξεις όλα τα κόμματα. Ενδεικτικά ανέφερε: «Αντί σήμερα στην Ολομέλεια, παρουσία του Πρωθυπουργού και των πολιτικών Αρχηγών, να συζητάμε γι’ αυτά που αφορούν τον κόσμο, να συζητάμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία που πάλι θεριεύει, αντί να συζητάμε για το άγχος και την αγωνία που καταλαμβάνει εκ νέου τους πολίτες, συζητάμε για το πώς θα στήσετε ειδικό δικαστήριο για τον πολιτικό σας αντίπαλο, παρότι δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο». Επισήμανε παράλληλα ότι η δίωξη κατά του Νίκου Παππά είναι ουσιαστικά πολιτική απόφαση τονίζοντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «δεν τον βλέπω σήμερα εδώ στα κυβερνητικά έδρανα να έχει το θάρρος και το σθένος να υπερασπιστεί τις πολιτικές του αποφάσεις. Η απουσία του, όμως, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί όχι μονάχα ένδειξη πολιτικής δειλίας, αλλά και παραδοχή της πολιτικής του ήττας στο θέμα της Προανακριτικής, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία κυβερνητική πλειοψηφία αναγκάζεται να εξευτελιστεί, παραδεχόμενη ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για τη βασική κατηγορία για την οποία αποπειράται να παραπέμψει σε δίκη τον πολιτικό της αντίπαλο».

Αποπροσανατολισμός

Ως θεμελιακό στοιχείο της κυβερνητικής τακτικής ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την προσπάθεια δημιουργίας διλλημάτων στην κοινωνία ώστε να «τραβήξει τα βλέμματα» και την πολιτική σκέψη των πολιτών από όσα κάνει η κυβέρνηση. Κορυφαίο δείγμα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ότι η κυβέρνηση διάλεξε να «ανοίξει» το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, παρότι γνωρίζει πως αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αρκετούς πολίτες δημιουργώντας κλίμα δυσπιστίας. Το ερώτημα αυτό έθεσε ευθέως χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Αναρωτήθηκε ρητορικά: Δεν γνωρίζετε ότι ανοίγοντας αυτήν τη συζήτηση κάνετε σαμποτάζ στην ίδια την καμπάνια του εμβολιασμού; «Δεν γνωρίζετε ότι ανοίγοντας αυτήν τη συζήτηση θα κάνετε «σκαντζόχοιρους» όσους έχουν αμφιβολίες για την αναγκαιότητα; Δεν γνωρίζετε ότι αυτή η συζήτηση, εν τέλει, δεν θα οδηγήσει πουθενά, ακριβώς γιατί προσκρούει σε θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες και δικαιώματα; Προφανώς και το γνωρίζετε. Εσείς, όμως, την ανοίγετε αυτή τη συζήτηση εν γνώσει σας».

Περιοδεία Τσίπρα στην Κρήτη

Τα ζητήματα αυτά αναμένεται να θίξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κρήτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα βρίσκεται σήμερα στο νομό Λασιθίου όπου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας και θα μιλήσει σε σύσκεψη με φορείς του νομού στο επιμελητήριο του Αγίου Νικολάου. Την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Ηράκλειο όπου στις 11 θα παραβρθεί σε σύσκεψη με φορείς επίσης στο επιμελητήριο της πόλης και στην συνέχεια θα μιλήσει στον προβλήτα του Μικρού Κουλέ. Θυμίζουμε ότι οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια εντάσσονται στο σχεδιασμό της συζήτησης με το ευρύ κοινό της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα