Το'πε ο Καμμένος: Δίνουμε τα χέρια με θεσμούς μέσα στις επόμενες ώρες

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Αν η χρυσή τομή με τους δανειστές δεν έχει βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, τότε το ενδεχόμενο να μην πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ μένει ανοιχτή, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για συμφωνία ακόμη και εντός των επόμενων ωρών, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

"Κανείς δεν ξέρει ακόμα την τελική συμφωνία. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους διαπραγματευτές. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει συμφωνία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε αν η χρυσή τομή με τους δανειστές δεν έχει βρεθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, τότε το ενδεχόμενο να μην πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ μένει ανοιχτή.

Σε ό,τι αφορά, ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο κ. Καμμένος απέρριψε ένα τέτοιο σενάριο, στρέφοντας τα βέλη του κατά του Ποταμιού του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο χαρακτήρισε "πατερίτσα" και για το οποίο σημείωσε ότι "δεν θα τους κάνουμε τη χάρη".

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τις φωνές που ζητούν ρήξη και πλήρη τήρηση των κόκκινων γραμμών, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι όλοι με τον τρόπο τους, ακόμα και με τις διαφωνίες τους, συμβάλλουν στις διαπραγματεύσεις, καθώς στέλνουν μήνυμα στους δανειστές.

Σημειώνεται πως το Brussels Group αναμένεται να εντατικοποιήσει τις εργασίες του τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αρχίσει να γράφεται το κείμενο της συμφωνίας.

Για την ακρίβεια, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου, τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και η ελληνική αντιπροσωπεία στο Brussels Group έχουν στόχο να καταλήξουν σε κείμενο - συμφωνία, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έχει κιόλας ξεκινήσει να γράφεται, στα κεφάλαια εκείνα που υπάρχει ήδη συμφωνία.

Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία στα δημοσιονομικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα, στους πλειστηριασμούς, αλλά και στα "κόκκινα δάνεια" των τραπεζών.

Παρόλα αυτά οι διαφορές είναι πολλές και παραμένουν ανοιχτές, με βασικό σημείο σύγκρουσης τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και την επανεξέταση του χρέους, ενώ τα εργασιακά φαίνεται πως μετατίθενται για το φθινόπωρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network