Πέντε στους δέκα θα ταξιδέψουν του χρόνου για να βρουν τον έρωτα τους

Πέντε στους δέκα θα ταξιδέψουν του χρόνου για να βρουν τον έρωτα τους
Ταξίδι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ASSOCIATED PRESS

Ειδύλλια, πρωτόγνωρα συναισθήματα, νέα πρόσωπα και μέρη αλλά και καθόλου δουλειά κατά τη διάρκεια των διακοπών φαίνεται να αναζητούν οι ταξιδιώτες για το 2022.

Ο εγκλεισμός των τελευταίων 20 μηνών που έφερε η πανδημία σε όλο τον πλανήτη, φαίνεται ότι γέννησε ένα ρομαντισμό αλλά και μια αναζήτηση για νέα πρόσωπα και προορισμούς που ο κόσμος θέλει να βιώσει στο επόμενο ταξίδι του. Η έρευνα της μηχανής κρατήσεων Booking.com για τις Ταξιδιωτικές Προβλέψεις για το 2022, αποκαλύπτει πολλά και ενδιαφέροντα, ανάμεσα τους και τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2022. Η έρευνα ήταν εκτενής και πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα ενηλίκων που σκοπεύουν να ταξιδέψουν για δουλειά ή αναψυχή μέσα στους επόμενους 12-24 μήνες. Συνολικά ρωτήθηκαν 24.055 συμμετέχοντες από 31 χώρες και περιοχές.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωση της, παρόλο που η πανδημία δεν έχει τελειώσει, έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα αίσθημα ελπίδας για το μέλλον.

Νέα πρόσωπα και μέρη

Το 60% των ταξιδιωτών ανυπομονούν να γνωρίσουν νέα άτομα στις διακοπές τους. Καθώς πλέον μπορούμε να επιστρέψουμε στα ταξίδια, το 2022 θα είναι η χρονιά που οι άνθρωποι όχι μόνο θα επανασυνδεθούν με φίλους και οικογένεια, αλλά και θα θελήσουν να γνωρίσουν καινούργια άτομα, με το 60% να επιθυμεί να κάνει νέες γνωριμίες όσο είναι σε διακοπές.

Είναι επίσης πιθανή η αναζωπύρωση ειδυλλίων που προκύπτουν στις διακοπές, με το 50% να ελπίζει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο επόμενο ταξίδι. Και χάρη στις βιντεοκλήσεις, που έγιναν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μας, αναμένεται ορισμένα από αυτά τα ειδύλλια να συνεχιστούν και όταν οι ταξιδιώτες επιστρέψουν σπίτι τους.

Πρωτόγνωρα συναισθήματα

Το 75% των ταξιδιωτών πιστεύουν ότι η διαδρομή είναι πιο ευχάριστη όταν αποτελεί μέρος ενός ταξιδιού. Καθώς τα ταξίδια είναι πλέον λίγα και γίνονται με μικρότερη συχνότητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η διαδρομή μπορεί τελικά να είναι κάτι για το οποίο πολλοί από εμάς ανυπομονούμε περισσότερο από ποτέ το 2022.

Διαχωρίζοντας ξανά εργασία από προσωπική ζωή

Το 73% των ταξιδιωτών λένε ότι οι διακοπές στο μέλλον θα είναι αποκλειστικά για αναψυχή και όχι για εργασία. Όταν ξέσπασε η πανδημία, τα σπίτια μετατράπηκαν σε γραφεία και η εργασία εξ αποστάσεως έγινε πραγματικότητα. Όμως, το 2022 θα δούμε σημαντική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που θέλουν να αποκαταστήσουν την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής. Το 73% συμφωνεί ότι ο χρόνος των διακοπών στο μέλλον θα προορίζεται μόνο για αναψυχή.

Ταξίδι και προσωπική ευεξία

Το 79% των ταξιδιωτών συμφωνούν ότι ένα ταξίδι βοηθά περισσότερο στην ψυχική και συναισθηματική ευεξία από άλλες μορφές φροντίδας. Το 2022 φαίνεται ότι τα ταξίδια θα αποτελέσουν την κορυφαία τάση για προσωπική ευεξία. Οι άνθρωποι εκτιμούν σήμερα περισσότερο από ποτέ την ευκαιρία να ξεφύγουν και να αποκοπούν, αλλά ταξιδεύουν επίσης και για να γνωρίσουν νέα μέρη και πολιτισμούς.

Προτεραιότητα στην κοινότητα

Το 58% των ταξιδιωτών συμφωνούν ότι είναι σημαντικό το ταξίδι τους να ωφελεί την τοπική κοινότητα στον προορισμό που θα επιλέξουν. Ενώ το 31% θα κάνει περισσότερη έρευνα για το κατά πόσο ο τουρισμός επηρεάζει αρνητικά ή θετικά τις τοπικές κοινότητες.

Πείτε απλά ναι!

Το 61% των ταξιδιωτών είναι τώρα πιο ανοιχτοί σε διαφορετικούς τύπους διακοπών, ενώ το 72% να συμφωνεί ότι θα λέει «ναι» σε οποιαδήποτε πρόταση για διακοπές εφόσον το επιτρέπει ο προϋπολογισμός.

Οι 8 Κορυφαίοι δημοφιλείς προορισμοί

1. Ατλάντα, ΗΠΑ

2. Ταϊτσούνγκ, Ταϊβάν

3. Γκραμάντο, Βραζιλία

4. Σάντο Ντομίνγκο, Δομινικανή Δημοκρατία

5. Μπρασόβ, Ρουμανία

6. Λαντούντνο, Ηνωμένο Βασίλειο

7. Μονπελιέ, Γαλλία

8. Μαλάκκα, Μαλαισία

Μαθαίνοντας να ζούμε με το απρόβλεπτο

Το 64% των ταξιδιωτών συμφωνούν ότι η τεχνολογία θα είναι πιο σημαντική από ποτέ όσο βρίσκονται σε διακοπές. Σύμφωνα με την έρευνά, το 63% των ταξιδιωτών πιστεύουν ότι η τεχνολογία είναι σημαντική για να ελέγχουν τους κινδύνους υγείας όταν ταξιδεύουν, ενώ το 62% συμφωνεί ότι η τεχνολογία τους βοηθά να μετριάζουν το άγχος του ταξιδιού. Οι άνθρωποι θα ενδιαφέρονταν για μια νέα υπηρεσία που θα μπορούσε να προβλέψει, ακόμη και μήνες νωρίτερα, σε ποιες χώρες είναι ασφαλές να ταξιδέψουν (69%), ή να προτείνει αυτόματα προορισμούς στους οποίους είναι εύκολο να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τους τρέχοντες περιορισμούς σχετικά με τον COVID-19 που ισχύουν τόσο στη χώρα τους όσο και στον προορισμό του ταξιδιού τους (67%).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version