Κέντρο Ζωής: Οι άνθρωποι που ζουν με HIV, ζουν όπως κάθε άνθρωπος

Κέντρο Ζωής: Οι άνθρωποι που ζουν με HIV, ζουν όπως κάθε άνθρωπος
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Νέα καμπάνια για το κοινωνικό στίγμα από το Κέντρο Ζωής για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS

Στόχος της νέας καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης είναι η εξάλειψη των παρανοήσεων που υπάρχουν σχετικά με την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν με τον ιό.

"Η Κατερίνα είναι θετική στον HIV και φοβάται ότι δε θα περάσει όλα τα μαθήματα στην σχολή", "Ο Δημήτρης είναι θετικός στον HIV και θα πεθάνει από αγωνία, γιατί αύριο είναι η πρώτη μέρα της κόρης του στο σχολείο", "Ο Νικόλας είναι θετικός στον HIV και έχει χάσει τον ύπνο του, γιατί του λείπει η κοπέλα του που έφυγε στο εξωτερικό".

Κέντρο Ζωής: Οι άνθρωποι που ζουν με HIV, ζουν όπως κάθε άνθρωπος
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορεί να έχουν προβλήματα, δυσκολίες και ανησυχίες, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι διαφορετικές από όσες έχει κάθε άνθρωπος. Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του Κέντρου Ζωής ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, έχει στόχο την εξάλειψη των παρανοήσεων που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη HIV.

"Κύριος τρόπος καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος είναι η άμεση, συστηματική και ολοκληρωμένη ενημέρωση", υπογραμμίζει το Κέντρο Ζωής.

Κέντρο Ζωής: Οι άνθρωποι που ζουν με HIV, ζουν όπως κάθε άνθρωπος

Χάρη στη ραγδαία πρόοδο της ιατρικής, μέσα σε λίγα χρόνια, μία από τις πλέον τρομακτικές και θανατηφόρες ασθένειες μετατράπηκε σε ένα χρόνιο αλλά αντιμετωπίσιμο νόσημα. Πρόσφατες έρευνες μεγάλης κλίμακας έχουν δείξει ότι με την ορθή και συστηματική λήψη της κατάλληλης αντιρετροϊκής αγωγής, σε συνδυασμό με τη γενικότερη φροντίδα της υγείας τους, οι άνθρωποι που είναι θετικοί στον HIV μπορούν να προσεγγίσουν το προσδόκιμο ζωής του γενικού πληθυσμού.

Πέρα από την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, αξιοσημείωτη είναι και η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν με HIV. "Ερωτεύονται, γίνονται γονείς, σπουδάζουν, ταξιδεύουν, ονειρεύονται, εργάζονται, αλλά ταυτόχρονα έχουν προβληματισμούς και αγωνίες, όπως ακριβώς κάθε άνθρωπος. Ας φροντίσουμε όλοι, ώστε οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV να έχουν την καθημερινότητα που τους αξίζει απαλλαγμένη από το στίγμα και τις διακρίσεις. Όπως κάθε άνθρωπος" τονίζει το Κέντρο Ζωής παρουσιάζοντας τη νέα καμπάνια.

Η φετινή καμπάνια του Κέντρου Ζωής πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών GSK & ViiV, Bodytalk, MAC και της Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας-ISIC.

Κέντρο Ζωής: Οι άνθρωποι που ζουν με HIV, ζουν όπως κάθε άνθρωπος
ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ

Το Κέντρο Ζωής ιδρύθηκε το 1991 και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν, μοναδικές υπηρεσίες και προγράμματα (ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, Κέντρο Ημέρας κλπ.), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται στο πλάι όλων όσοι το προσεγγίζουν, χωρίς καμία διάκριση ως προς το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την εθνικότητά, χάρη στην πολύτιμη προσφορά του μεγάλου δικτύου εθελοντών και του άρτιου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: AIDS
SHARE: