Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα;

Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα;
Η Βουλή των Ελλήνων Eurokinissi

Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος με την κυβέρνηση "Τσίπρα και οι άλλοι";

Η τελευταία επιτυχία της κυβέρνησης «Τσίπρα και οι άλλοι» έχει την υπογραφή του Γιώργου Χουλιαράκη. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία περικόπτονται οι συντάξεις των… ευτυχισμένων συνταξιούχων. Αυτές που όπως διατείνονται τα παρελαύνοντα στους τηλεοπτικούς σταθμούς κυβερνητικά στελέχη, δεν θα μειωθούν λόγω της φιλανθρωπίας πρωθυπουργού.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αυξάνεται ο ΦΠΑ στη νησιά και δεν θα μειώνονται οι συντάξεις. Άντε, καμιά εγκύκλιος για τα μάτια του (έξω) κόσμου. Άλλωστε στις 21 Αυγούστου η κυβέρνηση «Τσίπρα και οι άλλοι» θα πανηγυρίσει την απεξάρτηση της από τις δόσεις και ήδη έχει ξεκινήσει μια άνευ ορίων παρχολογία. Όπως τον παλιό καλό καιρό. Για αυτό χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος.

Με συγχωρείται, αλλά αν αυτό δεν είναι εξάρτηση από αριστερό ιδεοψυχαναγκασμό, τότε δεν μπορεί παρά να είναι η πλέον κυνική έκφραση της μυθομανίας. Ετοιμάζουν φιέστα γνωρίζοντας ότι δεν τελειώνουν τα μνημόνια, αλλά τα χρήματα που έδιναν οι ευρωπαίοι ώστε να πληρώνονται οι υποχρεώσεις του κράτους. Συνδέουν τις ευχές του κόσμου με τις φαντασιώσεις τους και θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η πραγματικότητα θα κάνει στην άκρη για να περάσουν.

Γιατί όμως χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος με την κυβέρνηση «Τσίπρα και οι άλλοι»; Για τον Ραγκούση και τη Μαριλίζα; Μήπως για τον Ζάεφ, ή μήπως γιατί ο Καμμένος παρασημοφόρησε τον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο; Όλα αυτά κάνουν ευτυχισμένους τους Έλληνες, αλλά χαίρονται και χαμογελούν- γι αυτό πανηγυρίζουν οι συριζανέλ- γιατί η Ελλάδα θα είναι σε ασφαλές περιβάλλον μέχρι το 2060. Γιατί θα έχουμε Υπερταμείο για τα επόμενα 100 χρόνια, μέτρα ύψους 5,1 δις μέχρι το 2022 και μείωση αφορολογήτου σε ένα χρόνο στα 5680 ευρώ.

Η κυβέρνηση «Τσίπρα και οι άλλοι» πανηγυρίζουν γιατί το «δημοσιονομικό περιθώριο» θα τους δώσει την ευκαιρία να μοιράσουν τα «κλοπιμαία» που άρπαξαν από την μεσαία τάξη. Για να τα ξαναπάρουν όμως σε αυτούς που θα τα δώσουν, υπό μορφή επιδομάτων, με τους νέους φόρους που θα συνοδεύουν τα νέα μέτρα. Και έχουν κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν αφού με το δικό τους «αριστερό» μνημόνιο, ψήφισαν 450 προαπαιτούμενα με τα οποία υπονόμευσαν το μέλλον της χώρας. Και με το δίκιο τους, εδώ που τα λέμε, μια και ήταν ο μόνος τρόπος να φορτώσουν στη ζημιά άλλα 100 δισεκατομμυριάκια.

Παρ’ όλα αυτά πανηγυρίζουν και ετοιμάζονται να προσκαλέσουν και όσους χαίρονται και χαμογελούν για τα κατορθώματά τους να το γιορτάσουν μαζί στην Πνύκα στις 21 Αυγούστου. Να γιορτάσουν την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια και να υποδεχθούν την είσοδο στην διαρκή εποπτεία μέχρι να αποπληρωθεί(με ασύλληπτα επιτόκια) το 75% του δανείου, μέχρι το 2060! Και ο ενθουσιασμός κορυφώνεται αν σκεφθεί κανείς τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022, τα οποία θα γίνουν μετά 2,2% του ΑΕΠ για τα επόμενα χρόνια! Και όλα αυτά με ανάπτυξη να περιορίζεται σε σουβλατζίδικα και καφετέριες, με αδύναμη παραγωγικότητα λόγω υψηλών φόρων και εισφορών, με ανεργία, με μισθούς 350 ευρώ, με αδύναμες και ως εκ τούτου «εχθρικές» στους συναλλασσόμενους τράπεζες(τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι πάνω από 40%), αλλά κι ένα δημόσιο «τοτέμ» που αντί να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης, χρησιμοποιείται ως υπονομευτής της.

Για όλα αυτά χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος «πατέρα», της πρώτης (και τελευταίας κατά πως φαίνεται) Αριστεράς. Και για όλα αυτά και πολλά άλλα πανηγυρίζει η κυβέρνηση «Τσίπρα και οι άλλοι». Τυχαία νομίζετε ο «πατερούλης» Ιωσήφ Στάλιν έλεγε ότι: «Η χαρά είναι το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της Σοβιετικής Ένωσης»; Βλέπετε η χαρά είναι ένα συναίσθημα υπεράνω κομμάτων και καθεστώτων. Από τον «πατέρα» Μεταξά μέχρι τον «πατερούλη» Στάλιν, από τις φιέστες με ή χωρίς γραβάτα και μυστρί, η απάντηση στο ερώτημα: «γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα» ερχόταν καθυστερημένη και πάντα με τα λόγια του Βάρναλη:

«Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ’ αυτιά τους, παρά τα μάτια τους.

Πιότερο το μύθο παρά τα γεγονότα.

Πιότερο τη φαντασία τους από την κρίση τους…»

«Ευτυχείτε», όπως έλεγε ο Άλκης Στέας…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα