WSJ: Σκόπιμη η συντριβή του αεροσκάφους στην Κίνα με τους 132 νεκρούς

WSJ: Σκόπιμη η συντριβή του αεροσκάφους στην Κίνα με τους 132 νεκρούς
Στιγμιότυπο από τις έρευνες μετά την πτώση του μοιραίου Boeing ap

Το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος της China Eastern Airlines όπου 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μπορεί να οφείλεται σε εσκεμμένη ενέργεια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τα στοιχεία πτήσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος της China Eastern Airlines που συνετρίβη τον Μάρτιο έπεσε σκόπιμα κάνοντας βουτιά με τη μύτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι ερευνητές μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει μηχανικά ή τεχνικά προβλήματα στο αεροσκάφος, σύμφωνα με τις αναφορές, στην προκαταρκτική εκτίμηση των αμερικανών αξιωματούχων.

Το Boeing 737-800 πετούσε μεταξύ των πόλεων Kunming και Guangzhou της νότιας Κίνας όταν συνετρίβη. Και οι 132 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο πέθαναν στη συντριβή.

«Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του είπαν να κάνει από το πιλοτήριο», αναφέρει η Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την ιστορία, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει την προκαταρκτική εκτίμηση των αμερικανών αξιωματούχων για την αιτία της συντριβής.

Τα δεδομένα ενός εκ των καταγραφέων πτήσης του «μαύρου κουτιού» του αεροπλάνου, που ανακτήθηκε από το σημείο της συντριβής, υποδηλώνουν ότι οι είσοδοι στα χειριστήρια ώθησαν το αεροπλάνο σε μια σχεδόν κάθετη κατάδυση, ανέφερε η έκθεση.

Και το ABC News, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε επίσης ότι η συντριβή πιστεύεται ότι προκλήθηκε από σκόπιμη ενέργεια.

Οι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια της συντριβής εξετάζουν εάν οφειλόταν σε σκόπιμη ενέργεια στο θάλαμο πτήσης, χωρίς να έχουν βρεθεί στοιχεία για κάποια τεχνική δυσλειτουργία, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Η China Eastern Airlines είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι τρεις πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος είχαν όλα τα προσόντα και ήταν καλά στην υγεία τους.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε στη Wall Street Journal ότι δεν υπήρχε ένδειξη ότι κάποιος από τους πιλότους αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας CAAC είπε ότι οι αναφορές ότι το αεροπλάνο μπορεί να συνετρίβη σκόπιμα είχαν “παραπλανήσει σοβαρά το κοινό” και “παρενέβη στις εργασίες διερεύνησης ατυχήματος”.

Οι ερευνητές βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία ανάλυσης των δεδομένων πτήσης και των συντριμμιών, είπε την Τετάρτη το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Global Times.

Ανέφερε επίσης ότι η CAAC θα συνεχίσει να “διεξάγει την έρευνα του ατυχήματος με επιστημονικό, αυστηρό και τακτικό τρόπο”.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και η Boeing αρνήθηκαν να σχολιάσουν την έκθεση της Wall Street Journal, επικαλούμενοι τις κατευθυντήριες γραμμών του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών.

“Σύμφωνα με τους κανόνες σχετικά με τις έρευνες συντριβής… μόνο η ανακριτική υπηρεσία μπορεί να σχολιάσει μια υπαίθρια έρευνα ατυχήματος”, δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing στο BBC την Τετάρτη. Η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι βοηθούσε τις έρευνες στην Κίνα και επικοινωνούσε με το NTSB.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν γενικά καλό ιστορικό ασφάλειας – το τελευταίο μεγάλο ατύχημα συνέβη πριν από 12 χρόνια.

Το αεροπλάνο της China Eastern Airlines που συνετρίβη ήταν λιγότερο από επτά ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα