Μέσα στην εβδομάδα “κλειδώνει” η 12μηνη θητεία – Πότε θα εφαρμοστεί

Μέσα στην εβδομάδα “κλειδώνει” η 12μηνη θητεία – Πότε θα εφαρμοστεί
Στρατιώτες (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Οι αποφάσεις για την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες θα ληφθούν άμεσα, αλλά δεν θα ισχύσει για όσους τώρα υπηρετούν ή παρουσιάζονται. Όχι στράτευση στα 18. Το σενάριο διζωνικής θητείας.

Η κυβέρνηση θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αύξηση της θητείας μέσα στην εβδομάδα και οι σχετικές ανακοινώσεις πιθανότατα θα γίνουν στο τέλος αυτής της εβδομάδας, αρχές της επόμενης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες έχει κλειδώσει, όμως μένει να αποφασιστεί το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα προχωρήσει αμέσως η εφαρμογή, ώστε να ξέρουν αυτοί που θα παρουσιαστούν πόσο θα υπηρετήσουν. Συζητείται να ισχύσει για κάποιες ΕΣΣΟ παρακάτω, ενώ σίγουρα δεν θα ισχύσει για όσους υπηρετούν ήδη, δεν θα έχει δηλαδή αναδρομική ισχύ.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν εγκρίθηκε τελικά η υποχρεωτική στράτευση στα 18, ενώ φαίνεται πως δεν είναι πιθανό ούτε το σενάριο διζωνικής θητείας, δηλαδή μικρότερης θητείας για όσους υπηρετούν στα σύνορα, αν και έχει πέσει στο τραπέζι.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στην αύξηση της θητείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ. στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα την Κυριακή. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε, ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών καθώς και αύξηση των στρατεύσιμων με αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που «θα γίνει σύντομα» αλλά και «με αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό», γεγονός που δεδομένα θα φέρει «περισσότερους στον Έβρο για να υπηρετήσουν».

Σημειωτέον ότι ακόμη και εάν ανακοινωθεί η εφαρμογή της 12μηνης θητείας έστω και μετά από ορισμένες ΕΣΣΟ, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα υπάρξει άμεσα αύξηση του αριθμού στρατευσίμων καθώς θα σπεύσουν περισσότεροι να παρουσιαστούν πριν τεθεί σε ισχύ, “κόβοντας” τις αναβολές τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα