Εξαδάκτυλος για Lockdown: “Ώρα για αυστηρότερα μέτρα- Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας”

Εξαδάκτυλος για Lockdown: “Ώρα για αυστηρότερα μέτρα- Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας”
Έλεγχος της αστυνομίας για παραβάτες του Lockdown στο κέντρο της Αθήνας AP

"Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρό lockdown", τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε ούτε σταθεροποίηση, ούτε επιβράδυνση της κατάστασης.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος τόνισε πως ήρθε η ώρα να λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα που αναμέναμε μετά από τη λήψη των νέων περιοριστικών μέτρων.

“Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θα αναμέναμε μετά από τόσες μέρες περιοριστικών μέτρων. Αυτό το διαπιστώνω κυρίως στη Θεσσαλονίκη, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πιο βαθύ σημείο του σκοταδιού που ζούμε όλοι. Και νομίζω ότι ίσως χρειαστεί να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μέτρων, σαν αυτό για παράδειγμα που υπήρχε την άνοιξη στη χώρα μας. Πιστεύω πως πρέπει να προχωρήσουμε σε πιο αυστηρό lockdown, γιατί μέχρι και χθες βλέπαμε απλώς μία μείωση της επιτάχυνσης. Δεν βλέπουμε ούτε σταθεροποίηση, ούτε επιβράδυνση. Θα πρέπει να περιορίσουμε κι άλλο την κίνηση των ανθρώπων για να βελτιωθεί η κατάσταση. Η αιμορραγία πρέπει πρώτα να σταματήσει και στη συνέχεια θα αναστραφούν τα αποτελέσματά της. Άρα έαν χρειαστεί, θα πρέπει χωρίς δισταγμό να πάμε σε ένα άλλο επίπεδο μέτρων, ειδικά για τις πιο επιβαρυμένες περιοχές”, ανέφερε ο κ.Εξαδάκτυλος, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ποια είναι μερικά μέτρα που ο ίδιος προτείνει να ληφθούν.

“Νομίζω ότι η τηλεργασία αυτή τη στιγμή πρέπει να γίνει υποχρεωτική στο μέγιστο. Τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να κλείσουν. Θα πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα μέτρα και να μην χάνουμε χρόνο γιατί ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να περάσει στην επόμενη φάση”, κατέληξε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα