Παγώνη για κορονοϊό: Πότε εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα κρούσματα

Παγώνη για κορονοϊό: Πότε εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα κρούσματα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ χαρακτήρισε ιδιαίτερη περίπτωση τη Θεσσαλονίκη και είπε ότι χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά.

Από το ερχόμενο Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κα. Παγώνη, το Σάββατο θα έχει περάσει ένα δεκαπενθήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων και τότε αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και από το παραπάνω Σάββατο 28 Νοεμβρίου να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Πάνω από 3.000 ασθενείς στα νοσοκομεία

Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορονοϊό σημείωσε η Ματίνα Παγώνη και τόνισε ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1 «και πάει προς το 2».

Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

“Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες” επισήμανε η κα. Παγώνη προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα