Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια – Υποχωρεί η θερμοκρασία

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια – Υποχωρεί η θερμοκρασία

Νεφώσεις και αστάθεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο διήμερο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά μέχρι και την Τετάρτη 8/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Τοπικά έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά , κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν το πολύ τα 5-6 μποφόρ

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή και θα επανέλθει σε κανονικά από την Κυριακή και μετά

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και τοπικοί όμβροι θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά από τις μεσημβρινές ώρες ενώ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05-07-2020

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), από τις μεσημβρινές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα στην Ήπειρο και πιθανώς στη βόρεια Εύβοια. Το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06-07-2020

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, πιθανώς τις Σποράδες τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες και το μεσημέρι -απόγευμα στην Ήπειρο, τη Στερεά και κυρίως την Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΤΡΙΤΗ 07-07-2020

Στα ηπειρωτικά άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως στο Ιόνιο, την Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο, θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αίθριος καιρός στην Αθήνα

Το επόμενο διήμερο θα έχουμε λίγες νεφώσεις αλλά την Τρίτη στην Αθήνα θα εκδηλωθεί αστάθεια Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει βαθμιαία στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με αρκετή αστάθεια το επόμενο τριήμερο , με τη θερμοκρασία περί τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα