Καρναβάλι Πάτρας: Αντιδράσεις για την ακύρωση λόγω κορονοϊού

Καρναβάλι Πάτρας: Αντιδράσεις για την ακύρωση λόγω κορονοϊού
Καρναβάλι Eurokinissi

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού, για πρώτη φορά έπειτα από 190 χρόνια ιστορίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Πέμπτης, ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα – συμπεριλαμβανομένης και της Πάτρας-, λόγω του κορονοϊού που έπληξε και τη χώρα μας.

Μουδιασμένη η κοινωνία της Πάτρας παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον κορονοϊό, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ακυρώνονται εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Αδιαμφισβήτητα, το πλήγμα είναι μεγάλο για την πόλη καθώς, όπως είναι γνωστό, το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλά και παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Μετρά 190 χρόνια ιστορίας.

Δεκάδες επιχειρήσεις μπλέκονται στο καρναβάλι με αποτέλεσμα όλη η αγορά να είναι μουδιασμένη. Βέβαια δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από μερίδα καρναβαλιστών που σχολιάζουν στο διαδίκτυο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παρελάσεις.

Σε εξέλιξη  έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει, ωστόσο είναι δύσκολο να ταχθεί κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης, αφού τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

*Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα. Δείτε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα