Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι – Θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μέχρι 9 άτομα σε κάθε σπίτι – Θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας
Εορταστικό τραπέζι την εποχή του κορονοϊού Shutterstock

Ο Στ. Πέτσας ανακοίνωσε τους περιορισμούς για τις γιορτές και τόνισε ότι θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 10 βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Την οριστική απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό στις συναθροίσεις και τις μετακινήσεις στα πλαίσια του δεύτερου lockdown τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

“Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί”, δήλωσε.

Ο κ. Πέτσας δε διευκρίνισε όμως με ποιο κωδικό στο 13033 θα γίνονται οι επιτρεπτές μετακινήσεις στα σπίτια και πως θα ελέγχεται η μη υπέρβαση του ορίου των 9 ατόμων.

Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, σημειώνεται ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα