Ιταλία: Αλλαγή των νόμων για την μετανάστευση ζητά το "κίνημα της σαρδέλας"

Κινητοποίηση του κινήματος των σαρδέλων στη Ρώμη
Κινητοποίηση του κινήματος των σαρδέλων στη Ρώμη AP

Οι "σαρδέλες" ζήτησαν ακρόαση από τον πρωθυπουργό Κόντε και φέρεται να έχουν ετοιμάσει λεπτομερή πρόταση για το πώς θα αλλάξει η νομοθεσία για το μεταναστευτικό.

Τα μέλη του «κινήματος της σαρδέλας» οργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής νέα κινητοποίηση, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κύριο αίτημα της συγκέντρωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ήταν η αλλαγή του νόμου περί μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. Ως γνωστόν, πρόκειται για αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ενέκρινε η προηγούμενη κυβερνητική συμμαχία -της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων- υπό την πίεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

ADVERTISING

Οι «ιταλικές σαρδέλες» ζήτησαν ακρόαση από τον Ιταλό πρωθυπουργό, και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ετοιμάσει λεπτομερή, γραπτή πρόταση, για το πώς θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Κάτω από την εξέδρα της συγκέντρωσης, τα μέλη του κινήματος είχαν τοποθετήσει πανό το οποίο έγραφε «η Ρώμη δεν τα χάφτει», με αναφορά στην ξενοφοβική πολιτική του Σαλβίνι. Το απόγευμα της Κυριακής, πάντα, ο γραμματέας της Λέγκα ήταν παρών σε κινητοποίηση του κόμματός του, στην συνοικία Έουρ της Αιώνιας Πόλης.

Οι «σαρδέλες», πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες ασκούν παράλληλη, δριμεία κριτική στο κίνημα Πέντε Αστέρων και στον πρώην ηγέτη του, Λουίτζι Ντι Μάιο, τον οποίο και κατηγορούν ότι «αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέματα της χώρας, συνεχίζει να βγάζει σέλφι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network