Ιταλία: Βάζει πλαφόν στη θερμοκρασία των κλιματιστικών για να εξοικονομήσει ενέργεια

Ιταλία: Βάζει πλαφόν στη θερμοκρασία των κλιματιστικών για να εξοικονομήσει ενέργεια
ISTOCK

Σε εφαρμογή η "επιχείρηση θερμοστάτης" στην Ιταλία προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Άγνωστο παραμένει το ποιος θα ελέγχει την εφαρμογή του μέτρου.

Από την 1η Μαϊου στην Ιταλία θα μπούνε σε ισχύ νέα μέτρα, τα οποία θέτουν πιο αυστηρά όρια στη θερμοκρασία των κλιματιστικών, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα κλιματιστικά, σε κτήρια της δημόσιας διοίκησης, δεν θα μπορούν να ρυθμίζονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών το καλοκαίρι. Όσο για τον χειμώνα, η θέρμανση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους 21 βαθμούς.

ADVERTISING

Στην πρώτη αυτή φάση, η όλη στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας θα αφορά μόνο τα κτήρια του δημοσίου, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε ιδιωτικά γραφεία και κατοικίες.

Η "επιχείρηση θερμοστάτης" θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2023, με στόχο να εξοικονομηθούν 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης Ρενάτο Μπορουνέτα, παράλληλα, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι "έχει σκοπό να εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ σε ένα εκατομμύριο κτήρια του ιταλικού δημοσίου" όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τύπος υπογραμμίζει, πάντως, ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση των μέτρων αυτών, σε έναν τεράστιο αριθμό κτηρίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Ηλεκτρική Ενέργεια, Φυσικό αέριο

24Media Network