Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ευρώπη – Γεμάτα τα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ευρώπη – Γεμάτα τα νοσοκομεία
Η επέλαση του κορονοϊού στην Ευρώπη shutterstock

Ο κορονοϊός σφυροκοπά τη Γηραιά Ήπειρο. Τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά την τελευταία εβδομάδα, ενώ τα νοσοκομεία σε πολλές χώρες κοντεύουν να καταρρεύσουν.

Η Ευρώπη μάχεται ενάντια στο τρίτο ή και τέταρτο σε κάποιες χώρες κύμα του κορονοϊού. Στην Ουγγαρία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200 για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. 207 άνθρωποι κατέληξαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νεκρών στη χώρα με πληθυσμό λιγότερο από 10 εκατομμύρια, σε 17.628.

Στην Τσεχία, τα νοσοκομεία κοντεύουν να καταρρεύσουν. Οι εντατικές είναι γεμάτες και οι αρχές μεταφέρουν συνεχώς ασθενείς σε νοσοκομεία που ακόμη διαθέτουν άδεια κρεβάτια. Οι νεκροί στη χώρα των 11 εκατομμυρίων έχουν ξεπεράσει τους 24.000.

Στη Σερβία των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου έχουν γίνει ήδη δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί, κυρίως με το κινεζικό σκεύασμα, τα νοσοκομεία πιέζονται αφόρητα. Η χώρα βιώνει το χειρότερο κύμα της πανδημίας σύμφωνα με τις αρχές.

«Στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και της χώρες της Βαλτικής βλέπουμε τον υψηλότερο αριθμό παγκοσμίως σε κρούσματα, εισαγωγές στα νοσοκομεία και θανάτους» λέει ο Δρ. Χανς Κλούγκε, Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Στη Βουλγαρία η κυβέρνηση ανακοίνωσε lockdown δέκα ημερών, βάζοντας λουκέτο σε σχολεία, εστίαση, θέατρα και εμπορικά κέντρα. Τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται συνεχώς, με τη χώρα των 7 εκατομμυρίων να έχει ήδη καταγράψει πάνω από 11.000 νεκρούς.

Σε καραντίνα μπαίνει εκ νέου και η Γαλλία, και συγκεκριμένα το Παρίσι και άλλα 15 διαμερίσματα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. Για τις επόμενες 4 εβδομάδες τα σχολεία θα είναι ανοικτά, όμως θα κλείσουν όλα τα υπόλοιπα καταστήματα πλην των αναγκαίων. Παράλληλα οι κάτοικοι θα μετακινούνται μέχρι 10 χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία τους ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 8 το βράδυ.

Και στην Ισπανία τα πράγματα ζορίζουν εκ νέου. Σύμφωνα με το euronews, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 6.000 κρούσματα και 117 νεκροί από τον ιό. Μάλιστα οι αρχές ζητούν να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας ώστε να μην χρειαστούν δραστικές αποφάσεις για να περιοριστεί η διασπορά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Πολωνία ξεπέρασε σήμερα τα 2 εκατ. , σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Η Πολωνία έχει καταγράψει 2.010.244 κρούσματα κορονοϊού και 48.807 θανάτους συνολικά από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 25.998 νέα κρούσματα κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.482 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.629.750, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας. Παράλληλα, άλλοι 226 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 74.358 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Η πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το Σαράγεβο, θα τεθεί από σήμερα το απόγευμα σε δεκαπενθήμερο περιορισμό, καθώς τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ομώνυμου καντονιού στο οποίο υπάγεται χθες Πέμπτη. Οι βοσνιακές υγειονομικές αρχές ανέφεραν χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.728 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 57 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Το Σαράγεβο κατέγραψε τα 689 κρούσματα και 10 θανάτους· τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας πλησιάζουν τον κορεσμό, καθώς νοσηλεύουν 695 ασθενείς με την COVID-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα