Πρίγκιπας Κάρολος: Συγκλονισμένος από τις φωτιές στην Ελλάδα – “Είναι σπαρακτικό”

Πρίγκιπας Κάρολος: Συγκλονισμένος από τις φωτιές στην Ελλάδα – “Είναι σπαρακτικό”
Πρίγκιπας Κάρολος 2021 @ Jacob King / Pool / AP IMAGES

Σε μια ηχηρή παρέμβαση για να ληφθούν μέτρα για την κλιματική κρίση προχώρησε ο Πρίγκιπας Κάρολος, κάνοντας ειδική αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά στις πυρκαγιές στην Ελλάδα έκανε ο Πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας σε μία από τις πιο ηχηρές παρεμβάσεις και εκκλήσεις του να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την κλιματική κρίση.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στην Daily Mail, ζητά από τους ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων να συμπράξουν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής πριν να είναι αργά και τους καλεί να επενδύσουν στην “πράσινη αλλαγή” που μπορεί να σώσει τον πλανήτη.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος κάνει ειδική μνεία στις φωτιές στη Μεσόγειο και μιλά, μεταξύ άλλων, για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην χώρα μας. Δεν κρύβει την συγκίνησή του, καθώς όπως λέει λόγω των δεσμών της οικογένειάς του, νιώθει μια ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα.

Στην επιστολή του, αναφέρει για την Ελλάδα:

“Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων. Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα