Ρωσία: Μήνυση σε Google, Facebook Twitter για μή λογοκρισία διαδήλωσης

Ρωσία: Μήνυση σε Google, Facebook Twitter για μή λογοκρισία διαδήλωσης
Οι εφαρμογές Google Και Twitter unsplash

Το αντίστροφο της λογοκρισίας φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση της Ρωσίας που μηνύει τις πιο γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την μη διαγραφή δημοσιεύσεων που προσκαλούσαν πολίτες σε διαδήλωση

Εξοργισμένη φαίνεται πως είναι η ρώσικη κυβέρνηση κατά των μέσων κοινωνική δικτύωσης, με αφορμή δημοσιεύσεις που υποκινούσαν πολίτες, ανάμεσα τους και μικρα παιδιά, για συμμετοχές σε διαδηλώσεις υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως καταγράφει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax και αναμεταδίδει το Reuters.

H κυβέρνηση έχει υποβάλλει μηνύσεις κατά των Twitter, Google, Facebook για τρια συνολικά παραπτώματα που σχετίζονται με τη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με διαδήλωση και ζητά ως αποζημίωση τέσσερα εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 54.000 δολάρια). Αντίστοιχες ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και κατά των Tik Tok, Telegram.

Οι διαδηλώσεις για την υποστήριξη του Αλεξέι Ναβάλνι, ενός σφοδρού πολέμιου του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, ξέσπασαν τον περασμένο μήνα, με χιλιάδες Ρώσους να συσπειρώνονται γύρω από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, ύστερα από αμφιλεγόμενες κατηγορίες για παραβίαση της αναστολής του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης κόντρα σε Google, Facebook και Twitter, θα ξεκινήσει στις 2 Απριλίου

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα