Συναγερμός στο Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε λύκειο με νεκρούς και τραυματίες

Συναγερμός στο Μίσιγκαν: Πυροβολισμοί σε λύκειο με νεκρούς και τραυματίες
Πυροβολισμοί σε λύκειο του Μίσιγκαν AP / @Paul Sancya

Πυροβολισμοί με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες σημειώθηκαν στο Λύκειο Όξφορντ στο Μίσιγκαν. Ένας ύποπτος έχει προσαχθεί.

Τουλάχιστον τρεις μαθητές σκοτώθηκαν και άλλα έξι άτομα τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο Λύκειο Όξφορντ στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας εκπαιδευτικός. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox2Detroit, το λύκειο έχει αποκλειστεί.

Ο σερίφης της περιοχής δήλωσε ότι ένας 15χρονος ύποπτος, ο οποίος φοιτούσε στο λύκειο, έχει συλληφθεί και ένα όπλο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, έδρασε μόνος του και δεν προέβαλε αντίσταση όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί.

Το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης δέχτηκε πάνω από 100 κλήσεις για το περιστατικό.

Μαθήτρια του λυκείου που μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι στο σχολείο γίνονται τακτικά ασκήσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και όλοι γνώριζαν τι να κάνουν.

Ένας γονιός, που περίμενε έξω από το σχολείο μέσα στο αυτοκίνητό του, ανέφερε ότι ο γιος του κρύφτηκε σε μια αίθουσα όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και δεν έχει τραυματιστεί.

Συνελήφθη ο δράστης

Ο δράστης, που είναι μαθητής στο Λύκειο Όξφορντ, συνελήφθη αλλά δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη του, ανέφερε ο Μάικλ Μακέιμπ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

«Μπορώ να σας πω ότι πυροβόλησε πολλές φορές», πρόσθεσε ο Μακέιμπ, διευκρινίζοντας ότι χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο πιστόλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα