Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι η 11χρονη κόρη του δεν θα εμβολιαστεί

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι η 11χρονη κόρη του δεν θα εμβολιαστεί
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο 2021 Eraldo Peres/AP

Πιστός στην αντιεμβολιαστική του στάση, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζάιχ Μπολσονάρο ξεκαθάρισε ότι η 11χρονη κόρη του δεν θα εμβολιαστεί.

Ο Ζάιχ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να εμβολιάσει την εντεκάχρονη κόρη του κατά της COVID-19, συνεχίζοντας να τηρεί απορριπτική στάση έναντι της ανοσοποίησης, η οποία πυροδοτεί επικρίσεις από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας και, εν μέρει τουλάχιστον, συμβάλλει στην ελεύθερη πτώση της δημοτικότητάς του.

Κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης της Βραζιλίας πρόσθεσε πως ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Μαρσέλου Κεϊρόγκα, θα παρουσιάσει την 5η Ιανουαρίου τον τρόπο με τον οποίο η Βραζιλία θα εμβολιάσει τα παιδιά 5-11 ετών, κάτι που ενέκρινε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Τα παιδιά δεν πεθαίνουν κατά τρόπο που να δικαιολογεί εμβόλιο για τα παιδιά», είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη νότια πολιτεία Σάντα Καταρίνα.

Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών προκαλεί πολεμική στη Βραζιλία, όπου οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του προέδρου εναντιώνονται με σφοδρότητα στο μέτρο, μολονότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ των εμβολίων.

Τον Οκτώβριο η ANVISA, ο αρμόδιος εποπτικός φορέας, κατήγγειλε ότι στελέχη της δέχονται απειλές κατά της ζωής τους εξαιτίας του ζητήματος. Όταν ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ο κ. Μπολσονάρου προκάλεσε σάλο, δηλώνοντας πως ήθελε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των στελεχών της που υπέγραψαν την απόφαση αυτή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα