ΔΕΘ 2023: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 2'
ΔΕΘ 2023: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η ΔΕΘ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ @ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Με το βλέμμα στη Θεσσαλία, πραγματοποιεί αυτή την ώρα την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ενώ αύριο, Κυριακή (17/09), στις 13:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Οι καταστροφικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel, μόλις λίγες μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές, ανέτρεψαν το πολιτικό κλίμα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Κεντρικό στοιχείο της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι και οι αλλαγές στην πολιτική προστασία, που αποτελούν βέβαια και μία έμμεση παραδοχή λάθος σχεδιασμού εξαρχής από τη σύσταση του υπουργείου το 2021 μετά τις πυρκαγιές, που είχαν οδηγήσει στην αποχώρηση Χρυσοχοϊδη από το Προστασίας του Πολίτη και τη μετακίνηση Χαρδαλιά από τη μέχρι τότε Γενική Γραμματεία.

Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε χθες στο ΣΚΑΪ και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, θα γίνουν ανακοινώσεις για την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από φυσικές καταστροφές. Ο κ. Κικίλιας πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν πλέον κεντρικό ρόλο. Υπενθυμίζεται ότι είχαν σημειωθεί αψιμαχίες στο τρίγωνο Μαξίμου- Άμυνας- Πολιτικής Προστασίας, με αφορμή το χρόνο ενεργοποίησης του στρατού στις πλημμύρες.

Παρά την βαριά σκιά που έχουν ρίξει πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας οι φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, η κυβέρνηση συνεχίζει πάντως με πολιτικές που θεωρεί ως “μεταρρυθμίσεις”. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά την επόμενη εβδομάδα στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου που έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και του κόσμου της εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την θεσμοθέτηση του εργασιακού 13ωρου ανά ημέρα με την επίκληση της δυνατότητας εργασίας σε δύο εργοδότες. Επίσης την περίφημη διάταξη για την «σύμβαση μηδενικών ωρών» που δημιουργεί ένα καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που θέλει να εμφανιστεί στη ΔΕΘ με “μεταρρυθμιστικό” προφίλ και έχει διεκδικήσει τον όρο “εκσυγχρονισμός”, αναμένεται επίσης να επιμείνει σε αλλαγές στην υγεία με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά και την πρόθεση του να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος ώστε να επιτραπεί η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα