Εκλογές 2019: Ιστορικό υψηλό το ποσοστό της αποχής

Εκλογές 2019: Ιστορικό υψηλό το ποσοστό της αποχής
Οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν προσήλθαν στις κάλπες Eurokinissi

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας να έχει ξεπεράσει το 80%, η αποχή από τις Εθνικές Εκλογές έχει κυμανθεί σε επίπεδα που δεν έχει γνωρίσει άλλη φορά εκλογική διαδικασία.

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες ψηφοφόρους δεν προσήλθε κατά το 12ωρο της Κυριακής στις εθνικές κάλπες, όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών μέσα από την πλατφόρμα της Singular Logic.

Με δεδομένο ότι έχει ήδη ενσωματωθεί το 80% των εκλογικών τμημάτων απ’ όλη τη χώρα, η αποχή από τις βουλευτικές εκλογές υπερβαίνει το 42%, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως η συμμετοχή στη διαδικασία δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 58%.

Αν και τις πρωινές ώρες και ως το μεσημέρι η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του ποσοστού της προσέλευσης, σε σχέση τουλάχιστον τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Το συμπέρασμα ήταν το ίδιο είτε η δικαιολογία της αποχής ήταν η ημερομηνία και οι καλοκαιρινές άδειες, ο ζεστός καιρός που οδήγησε κόσμο στις παραλίες ή αδιαφορία των ψηφοφόρων. Κατά την Singular, εκτιμάται πως η αποχή θα κλείσει στο ποσοστό-ρεκόρ του 44%.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το ποσοστό συμμετοχής είχε ανέλθει στο 56.57%, σε αντίθεση με τον Ιανουάριο του 2015 όταν είχε συμμετάσχει περισσότεροι από 2/3 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους (63.94%).

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα