Γερουλάνος: “Πώς θα κάναμε τον περίπατο της Αθήνας πραγματικά μεγάλο και όχι βάσανο”

Γερουλάνος: “Πώς θα κάναμε τον περίπατο της Αθήνας πραγματικά μεγάλο και όχι βάσανο”
Ο Παύλος Γερουλάνος EUROKINISSI

Ο Παύλος Γερουλάνος τοποθετήθηκε στην 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, παρουσιάζοντας έναν διαφορετικό σχεδιασμό για τον Μεγάλο Περίπατο.

Στην 23η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας τοποθετήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος παρέθεσε μία σειρά εναλλακτικών σχεδίων και προτάσεων για τον Μεγάλο Περίπατο.

“Όλοι γνωρίζουν ότι ως ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ προσπαθούμε να φέρνουμε πάντα προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κάνουμε κριτική, αλλά εποικοδομητική”, είπε αρχικά για να προσθέσει:

“Για αυτό, φέραμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση, τη βελτίωση των σχολικών κυλικείων, μελετάμε θέματα όπως είναι οι ενεργειακές κοινότητες και η αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι κινηθήκαμε και στον Μεγάλο Περίπατο. Τι προτείναμε και τι θα κάναμε εμείς ως δημοτική αρχή;

  • Μια λειτουργική, διευρυμένη διαπαραταξιακή και διεπιστημονική επιτροπή, η οποία θα παρακολουθούσε το έργο και θα έφερνε προτάσεις τις οποίες θα συζητούσαμε σε κάθε στάδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι τελικές αποφάσεις πριν δούμε τι είναι αυτό το οποίο πραγματικά χρειάζεται.
  • Πραγματική διαβούλευση έτσι ώστε όταν τα θέματα έρχονται εδώ, να έχει προηγηθεί ένας πραγματικός διάλογος με την κοινωνία, τους οργανισμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, τους φορείς των ατόμων με αναπηρία, των κατοίκων οι οποίοι επηρεάζονται από αυτό το έργο.
  • Αντί να ασχολούμαστε με την Πανεπιστημίου, θα δίναμε έμφαση στην πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων, ώστε να μετρηθεί το βάρος που θα έφερναν αυτές οι πεζοδρομήσεις στην Πανεπιστημίου πριν προχωρήσει το έργο εκεί.
  • Αντί να ασχολούμαστε με τα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου, θα δουλεύαμε πρώτα στις γειτονιές σε κάθε γωνιά της Αθήνας που πραγματικά υποφέρουν πολύ περισσότερο από την έλλειψη των υποδομών οι οποίες χρειάζονται για να μπορεί ο καθένας να περπατάει στους δρόμους και να χαίρεται την πόλη όπως θα έπρεπε να γίνεται στην Αθήνα.

Γιατί η πόλη μας χρειάζεται μια δημοτική αρχή που και ακούει, αλλά και αποσυγκεντρώνει αποφάσεις στις γειτονιές, εκεί που πραγματικά γνωρίζει ο πολίτης τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και μπορούν να παρθούν σωστές αποφάσεις.

Με λίγα λόγια εάν παίρναμε εμείς τη σκυτάλη του Μεγάλου Περιπάτου από την Μελίνα, τον Τρίτση, τον Λαλιώτη, τον Καμίνη, σίγουρα δεν θα το θάβαμε στην ημερήσια διάταξη. Θα το φέρναμε μπροστά, σε κάθε συνεδρίαση, για να μπορεί να επαληθεύεται το κάθε στάδιο όπως προχωράει και να ξέρουμε όλοι πώς και γιατί προχώρησε.

Η δική μας αδυναμία να στηρίξουμε αυτό που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ακόμη ταλαιπωρούνται οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι και η πόλη γίνεται όλο και πιο αβάσταχτη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα