Καραμανλής: “Νέα 10 λεωφορεία την Πέμπτη, 200 μέχρι τέλη Οκτωβρίου”

Καραμανλής: “Νέα 10 λεωφορεία την Πέμπτη, 200 μέχρι τέλη Οκτωβρίου”
Συνωστισμός μέσα και έξω από λεωφορείο στην Αθήνα Eurokinissi

Τη σταδιακή αύξηση των δρομολογίων προανήγγειλα ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Πώς θα γίνει η μίσθωση 200 λεωφορείων και με ποιο τρόπο θα αποσυμφορηθεί η διέλευσή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Τη σταδιακή έλευση των νέων λεωφορείων, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, γνωστοποίησε πως την Πέμπτη θα προστεθούν 10 νέα λεωφορεία, από τα 200 που αναμένεται να προστεθούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και συνολικά 300 μέχρι το τέλος του χρόνου: “Τα καινούργια λεωφορεία ήρθαν. Θα μπουν σε λειτουργία την Πέμπτη. Είναι 200 τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα μπουν σε περιφερειακά δρομολόγια και θα ξεκινήσουν σταδιακά από Πέμπτη. Στο κέντρο θα απελευθερωθούν όλα τα λεωφορεία της ΟΣΥ που είναι στην περιφέρεια για να ενισχύσουν το κέντρο. Το δεύτερο που θα κάνουμε, κάτι πρωτοποριακό, για πρώτη φορά θα δούμε λεωφορεία με μίσθωση. Πρόκειται για μία σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα γίνουν 655 προσλήψεις, τόσο στη ΣΤΑΣΥ όσο και στην ΟΣΥ γιατί οι ελλείψεις είναι πραγματικά μεγάλες”, είπε ο υπουργός Μεταφορών για να αποσαφηνίσει στη συνέχεια τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα νέα μισθωμένα λεωφορεία:

“Τα 200 λεωφορεία έπρεπε να έχουν έρθει μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Εμείς καταφέραμε να τα φέρουμε νωρίτερα γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά ζητήματα. Την Πέμπτη θα βγουν τα πρώτα 10, την άλλη βδομάδα άλλα 40-50 και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε 200 λεωφορεία. Τα ΚΤΕΛ με τους δικούς τους οδηγούς που θα είναι άλλοι 550 οδηγοί, δηλαδή μιλάμε για 1.200 θέσεις εργασίας, θα λειτουργούν στα περιφερειακά δρομολόγια. Αυτό σε πρώτη άμεση φάση θα κάνει αυτό που ζητάμε: Να πάρουμε λεωφορεία της ΟΣΥ από την περιφέρεια και να τα φέρουμε στο κέντρο για να μην έχουμε προβλήματα συνωστισμού”.

Εν συνεχεία, ο Κώστας Καραμανλής, αφού υποστήριξε πως “τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι είναι λίγες οι περιπτώσεις συνωστισμού” αναφέρθηκε και στη δεύτερη φάση της αύξησης των νέων λεωφορείων, όπου θα έχουμε 300 λεωφορεία μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου θα είναι τα λεωφορεία με μίσθωση. Για πρώτη φορά φέρνουμε τον θεσμό του leasing στο ελληνικό δημόσιο. Κάνουμε μία επένδυση περίπου μισού δισεκατομμυρίου. Μετά από μία δεκαετία αγοράζουμε νέα λεωφορεία, κάνουμε προσλήψεις και προσπαθούμε να γυρίσουμε μία κατάσταση που ήταν και είναι προβληματική”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα