Με ατζέντα καθημερινότητας ο Μητσοτάκης

Με ατζέντα καθημερινότητας ο Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης Alexandros Michailidis / Europea / SOOC

Ο πρωθυπουργός σήμερα επισκέπτεται το υπουργείο Υγείας, ενώ χθες είχε συσκέψεις με την ηγεσία του Παιδείας και του Εργασίας, θέλοντας να δείξει φιλολαϊκό προφίλ λίγο πριν τις προγραμματικές.

Στα θέματα της καθημερινότητας θέλει να δώσει έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το υπουργείο Οικονομικών επισκέπτεται σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός θα συσκεφθεί με το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους υφυπουργούς Δημήτρη Βαρτζόπουλο και Μάριο Θεμιστοκλέους, και στις δηλώσεις του μετά αναμένεται να επαναλάβει το πλαίσιο του σχεδίου για το νέο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταξύ άλλων αναφερθεί στην ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πυροσβεστική, κάτι πάντως που ήδη έχει προκαλέσει και αντιδράσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε χθες ότι αυτές θα είναι κάποιες άμεσες παρεμβάσεις, μέχρι να υλοποιήθεί το σύνολο των εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση του προσωπικού συνολικά των δομών του ΕΚΑΒ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης σήμερα εκ νέου να επιχειρήσει να κατευνάσει τις ανησυχίες για ιδιωτικοποίηση της υγείας, επιμένοντας όμως στη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης χθες είχε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Εσωτερικών. Σημειωτέον ότι ο μεν Κυριάκος Πιερρακάκης έχει τις βάσεις μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει να διαχειριστεί τις υποθέσεις του beach bar στη Ρόδο και του εγκαυματία ανασφάλιστου εργαζόμενου στην Κρήτη. Και η Νίκη Κεραμέως θα φέρει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το “επιτελικό κράτος 2”, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αλλαγές στον τρόπο επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο.

Επόμενος σταθμός στον κύκλο επισκέψεων του κ.Μητσοτάκη στα υπουργεία θα είναι το Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει στην καρδιά της θερινής περιόδου με τον κίνδυνο πυρκαγιών πάντα να ελλοχεύει.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στις πέντε το απόγευμα. Επισήμως η κυβέρνηση δεν θέλει να “κάψει” επικοινωνιακά τις όποιες ανακοινώσεις. Αναμένεται πάντως ο πρωθυπουργός εκτός από τον ορισμό των στόχων για “ριζικές μεταρρυθμίσεις” σε δημόσιο, ΑΣΕΠ, υγεία και παιδεία, να προβεί και σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα, επέκταση προηγούμενων όπως το Market Pass ή και εξειδίκευση εξαγγελιών, όπως πχ το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Στο τραπέζι βρίσκεται η εξίσωση του κατώτατου μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γεγονός που σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εξακολουθήσουν μεν να λαμβάνουν 12 και όχι 14 μισθούς (υπενθυμίζεται ότι ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο είχε πέσει θύμα των μνημονίων), αλλά θα δουν αύξηση κατά 66 ευρώ το μήνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα