ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ειδήσεις και πολιτιστικά νέα που συμβαίνουν ανά την Ελλάδα.

Φιλική Εταιρεία. Η Αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση

Η Νέα Υόρκη "υποκλίθηκε" στη Φιλική Εταιρεία

Οι Αμερικανοί θεατές χειροκρότησαν όρθιοι την παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη που ανέβηκε στην κεντρική σκηνή του THE TANK THEATRE για τρεις βραδιές με αγγλικούς υπέρτιτλους, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό της Off-Off-Broadway νεοϋρκέζικης σκηνής.

Πανηγυρισμοί των Ουκρανίας για τη νίκη τους στον 66ο Μουσικό Διαγωνισμό της Eurovision

Eurovision 2022: Γιατί άλλαξε η ψηφοφορία έξι χωρών - "Εμείς δεν δώσαμε 12άρι στην Ουκρανία"

Η EBU απέκλεισε τελευταία στιγμή τις επιτροπές έξι χωρών, καθώς παρατήρησε "παράτυπα μοτίβα ψηφοφορίας". Η live αμηχανία και το "χάσαμε τη σύνδεση" που ακούστηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Αντίδραση από τη δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας για το "υποκατάστατο αποτέλεσμα".

Η Νεφέλη Μούσουρα

Νεφέλη Μούσουρα: "Η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς αποτυχιών"

Η Νεφέλη Μούσουρα λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του μυθικού Κρίστοφ Έσενμπαχ μιλά στο NEWS 24/7.

Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή του Pala Olympico

Eurovision 2022: Αυτή είναι η θέση που δίνουν στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι μετά την πρόβα Τελικού

Ολοκληρώθηκαν οι πρόβες Τελικού για τις 25 χώρες που θα συμμετάσχουν στη φετινή Eurovision. Εντυπωσιακή για ακόμη μια φορά η Αμάντα Γεωργιάδη με το "Die Together". Σε ποια θέση την κατατάσσουν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Υπόσχεση για ένα όμορφο καλοκαίρι με ωραίες δράσεις

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Υπόσχεση για ένα όμορφο καλοκαίρι με ωραίες δράσεις

Στις 26 Μαΐου ξεκινά το 12o Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, στις 9 Ιουνίου η έκθεση-προάγγελος της λειτουργίας του νέου μουσείου κινηματογράφου, με τίτλο «Μαγικές εικόνες», ενώ στις 23 Ιουνίου ξεκινά στην Λαϊδα το αφιέρωμα στον κινηματογραφικό Ιάκωβο Καμπανέλλη.