Μουσικό Κουτί για την Ουκρανία: Οι ερμηνείες που ξεχώρισαν και το μήνυμα Σαββόπουλου

Μουσικό Κουτί για την Ουκρανία: Οι ερμηνείες που ξεχώρισαν και το μήνυμα Σαββόπουλου
Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη ΕΡΤ

Συγκίνησε η εκπομπή "Μουσικό Κουτί" που ήταν αφιερωμένη στους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν, τα σχόλια στο Twitter και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν.

Ένα ξεχωριστό “Μουσικό Κουτί” μεταδόθηκε χθες, Δευτέρα (04/04), στην ΕΡΤ, με πλήθος καλεσμένων και με ιερό σκοπό, καθώς ο στόχος της ειδικής εκπομπής με τίτλο “Ένα τραγούδι για την Ουκρανία” ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για τους άμαχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από την ρωσική εισβολή.

Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (04/04), μέσω ενός πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους, ενώ είχε γνωστοποιηθεί και ο τραπεζικός λογαριασμός του Ερυθρού Σταυρού, για όσους επιθυμούσαν να στείλουν μεγαλύτερο ποσό.

Στο τέλος της μουσικής βραδιάς, ο οικοδεσπότης της εκπομπής Νίκος Πορτοκάλογλου, ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, πως το ποσό που συγκεντρώθηκε μέχρι εκείνη την ώρα μέσω των μηνυμάτων, ήταν πάνω από 170.000 ευρώ.

Μουσικό Κουτί: Ποιοι καλλιτέχνες συμμετείχαν

Στην εκπομπή ακούστηκαν τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τον πόλεμο, την ειρήνη, την προσφυγιά, την ελπίδα από πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι χάρισαν εξαιρετικές ερμηνείες, ενώ ακούστηκαν και ιδιαίτερα ντουέτα. Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκπομπή (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι εξής:

Παυλίνα Βουλγαράκη, Eric Burdon, Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιώργος Δημητριάδης, Στάθης Δρογώσης, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Νίκος Ζούδιαρης, Βίκυ Καρατζόγλου, Κίτρινα Ποδήλατα, Νικήτας Κλιντ & Ρόδες, Γιάννης Κότσιρας, Μάρκος Κούμαρης, Κώστας Λειβαδάς, Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Ρένα Μόρφη, Αναστασία Μουτσάτσου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Λάκης Παπαδόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περρής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρίζα Ρίζου, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλεξάνδρα Σιετή, Μύρωνας Στρατής, Τζώρτζια, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Νεφέλη Φασούλη.

Μουσικό Κουτί: Το μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο “Μουσικό Κουτί”, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο, λέγοντας:

“Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγγεδών. Γιατί, όπως όλοι, αγαπούμε την Ειρήνη και τον Άνθρωπο. Σαν ενήλικοι, οφείλουμε να κατονομάζουμε τον κάθε βομβαρδιστή. Η Ουκρανία υποφέρει για όλους μας, μη σιωπήσετε. Για πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία, ο Ουκρανικός λαός έγινε ήρωας επικών διαστάσεων. Ακολουθήστε τον δρόμο της καρδιάς. Βοηθήστε όπως μπορεί ο καθένας τους Ουκρανούς. Είναι το δικό τους θυσιασμένο αίμα τώρα, που έρχεται να σώσει αυτό που κανένας ποτέ ολοκληρωτισμός δεν θα καταφέρει να νικήσει, το μεγαλείο της ζωής. Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι και ψέλνω μαζί της. Η Ουκρανία για εμάς έχει ήδη νικήσει”.

Μουσικό Κουτί: Οι ερμηνείες που ξεχώρισαν

Μουσικό Κουτί: Τα σχόλια στο Twitter

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα