Χάπι Pfizer – Μπουρλά: Αποτελεσματικό και για τη μετάλλαξη “Όμικρον”

Χάπι Pfizer – Μπουρλά: Αποτελεσματικό και για τη μετάλλαξη “Όμικρον”
Κλινικές δοκιμές για φάρμακο κατά του κορονοϊού AP

Ο Άλμπερτ Μπουρλά γνωστοποίησε τα σχέδια της Pfizer, αναφορικά με την παραγωγή χαπιών κατά της covid-19. Δεσμεύεται για την αποτελεσματικότητά του στη νέα μετάλλαξη.

Την προσδοκία παραγωγής 80 εκατ. δόσεων του πειραματικού αντιιικού φαρμάκου κατά της covid-19, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

“Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις… χάρη στη μονάδα παραγωγής μας”, δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την παραλλαγή Όμικρον.

“Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας, σχεδιάστηκε με αυτό το μυαλό, σχεδιάστηκε με το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις έρχονται σε αιχμές. Έτσι αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η στοματική μας θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από αυτόν τον ιό”.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version