ΠΟΥ – Εμβόλιο κορονοϊού: Καμία απόδειξη ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται και τρίτη δόση

ΠΟΥ – Εμβόλιο κορονοϊού: Καμία απόδειξη ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται και τρίτη δόση
Εμβολιασμός παιδιού στη Γερμανία AP Photo/Martin Meissner

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι θα χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19, ανέφερε η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ΠΟΥ στη Γενεύη η Σουαμινάθαν είπε ότι μολονότι φαίνεται πως η ανοσία από τα εμβόλια με τον καιρό ελαττώνεται, ιδίως απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, χρειάζονται περισσότερες έρευνες ώστε να εξακριβωθεί ποιος χρειάζεται τις ενισχυτικές δόσεις.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως», τόνισε.

Το Ισραήλ άρχισε να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις σε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω ενώ η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκρινε τη χρήση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer-BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία συνέστησε επίσης να χορηγηθεί τρίτη δόση στους εφήβους 12-17 ετών. Την ίδια απόφαση έχει λάβει και η Ουγγαρία.

Η Σουαμινάθαν είπε ότι οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ θα συνεδριάσουν εντός της εβδομάδας για να εξετάσουν το συγκεκριμένο ερώτημα της χορήγησης ενισχυτικών δόσεων στον πληθυσμό. «Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι, να προστατευθούν αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με σοβαρή ασθένεια και θάνατο. Αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version