Λέσβος: Στο Πεδίο Βολής οι πρώτοι αιτούντες άσυλο – Η διαδικασία

Λέσβος: Στο Πεδίο Βολής οι πρώτοι αιτούντες άσυλο – Η διαδικασία
News 24/7

Άρχισε η είσοδος των πρώτων μεταναστών και προσφύγων στο πεδίο βολής στη Λέσβο όπου από χθες στήνονται σκηνές. Για την ώρα περίπου 100 αιτούντες άσυλο, κυρίως οικογένειες έχουν μπει στον χώρο. Αποστολή του News 24/7 στη Λέσβο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/9 ξεκίνησε η διαδικασία εισόδου αιτούντων άσυλο στο πεδίο βολής της Λέσβου. Ο χώρος έκτασης 120 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καρά Τεπέ και το χωριό Παναγιούδα, προετοιμάζεται από χθες για να μετακινηθούν εκεί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κοιμούνται στον δρόμο μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Μέχρι τις 14.00 είχαν στηθεί περίπου 200 σκηνές, ενώ οι εργασίες προχωρούσαν όλο το απόγευμα του Σαββάτο. Μηχανήματα του στρατού στρώνουν το έδαφος για να είναι δυνατό να στηθούν σκηνές σε όλο το εύρος των 120 στρεμμάτων, ενώ έως τώρα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει αποστείλει 600 σκηνές συνολικά με πρόθεση να στείλει άλλες 1.400.

News247.gr

 

Στην είσοδο του πεδίου βολής, βρίσκεται σημείο καταγραφής, όπου όσοι πρόκειται να μείνουν μέσα στις σκηνές, αφήνουν τα στοιχεία τους και τους αριθμούς τηλεφώνου (αν έχουν). Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Viber ώστε να στέλνει ενημερώσεις για τους αιτούντες άσυλο. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθουν στη δομή μετανάστες και πρόσφυγες είναι η διενέργεια rapid test για την COVID 19, το οποίο γίνεται σε τέντες του ΕΟΔΥ ακριβώς μετά την είσοδο του πεδίου βολής. Όσοι βρεθούν θετικοί, θα απομονωθούν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην κλειστή δομή του Καρά Τεπέ που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο βολής.

News 24/7

 

Αυτό που μένει να φανεί στη διάρκεια των επόμενων ημερών, είναι το πόσοι και πώς θα πειστούν να μεταφερθούν στον χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές. Μέχρι το βράδυ, έχουν μπει οικειοθελώς, από τους χιλιάδες που κοιμούνται για ημέρες στον δρόμο, περισσότεροι από 100 αιτούντες άσυλο και συγκεκριμένα πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί πως η είσοδος γίνεται σε τρία διαδοχικά σημεία, εκείνο της καταγραφής, του ελέγχου των εγγράφων και του τεστ Covid. Για την ώρα, το πεδίο βολής θα λειτουργεί ως κλειστή δομή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που αναφέρουν πως μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και εισόδου, όσοι μπαίνουν σε σκηνές δεν θα έχουν το δικαίωμα να φύγουν από το camp.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα