Ryanair: Ποιο ελληνικό αεροδρόμιο αφαιρεί το 2017

H Ryanair ανακοίνωσε το καλοκαιρινό της πρόγραμμα του 2017 για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα πτήσεων
- 20 Σεπτεμβρίου 2016 15:01
Έναν προορισμό λιγότερο περιλαμβάνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ryanair στην Ελλάδα. Υλοποιώντας τις “απειλές” της αφαιρεί για όλη την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν την Κω. Η αποχώρηση από το νησί του Ιπποκράτη έχει ξεκινήσει ήδη καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει περιορίσει το φετινό της πρόγραμμα προς το νησί κατά δύο μήνες.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η περιφερειακή Διεύθυνση της Ryanair σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα υπάρξει η προσφορά των 9,99 ευρώ για πτήσεις από Αθήνα προς Βουλγαρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Κύπρο, Λιθουανία, Μάλτα, Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σουηδία. Οι περιορισμένες θέσεις είναι διαθέσιμες μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και αφορά ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι για την καλοκαιρινή περίοδο στην Αθήνα προστίθεται ένας καθημερινός προορισμός, αυτός προς και από την Σόφια (σ.σ. οι πτήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη) ενώ θα υπάρχουν περισσότερες προς Χανιά (25 εβδομαδιαίως) και προς Μύκονο όπου πλέον θα υπάρχει καθημερινή σύνδεση. Συνολικά το καλοκαίρι του 2017 πέρα από την σύνδεση Αθήνας – Σόφιας, η Ryanair θα προσθέσει άλλες επτά πτήσεις από και προς Ελλάδα.
Ο εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής στην παρουσίαση ανέφερε ότι οι νέες κινήσεις συμβάλλουν στην διακίνηση 3,4 εκατ. ευρώ ανά έτος και στην στήριξη 2,600 θέσεων εργασίας στην Αθήνα. Δεν παρέλειψε να τονίσει όμως ” Δυστυχώς οι προτάσεις της Ryanair για την επέκταση της τουριστικής περιόδου απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση, έχοντας ως αποτέλεσμα να επικεντρώσουμε την ανάπτυξη μας στην υψηλή καλοκαιρινή περίοδο”.