ΓΝΩΜΕΣ

Αρθρογραφία και απόψεις για ζητήματα της επικαιρότητας.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Κουφοντίνας και ο λάκκος…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Κράτος που πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω και την κυβέρνηση που επιδιώκει να μετατρέψει το ζήτημα σε πεδίο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άνδρας στην Ιαπωνία

Οι μαραμένοι άνθρωποι δεν χρειάζονται Υπουργείο Μοναξιάς

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για το φαινόμενο της μοναξιάς και της αποξένωσης που ενδημεί στις σύγχρονες κοινωνίες και το οποίο επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με την ίδρυση φερώνυμου υπουργείου.

Η Λίνα Μενδώνη και ο Αλέξης Κούγιας

Από τη Μενδώνη στον Κούγια: Ανευθυνοϋπεύθυνοι εν δράσει σε μια σοβαρή υπόθεση…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την επιδίωξη των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Δ. Λιγνάδη είτε να αποσείσουν τις ευθύνες τους είτε να απαξιώσουν τους μάρτυρες και να κάνουν επικοινωνιακό σόου.

Έλενα Ακρίτα: Λίγο πριν πεθάνει

Έλενα Ακρίτα: Λίγο πριν πεθάνει

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για εκείνους που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε κρατούμενου Κουφοντίνα. Γιατί ο νόμος οφείλει να είναι ανώτερος από τον παραβάτη του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Μητσοτάκης δεν είναι Θάτσερ, να μη γίνει ο Κουφοντίνας Μπόμπι Σαντς

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις παραμέτρους που πρέπει να λάβει υπόψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ επαναλαμβάνει πως σε ένα Κράτος Δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

"Άκου άνθρωπέ μου"…

Ο Γιάννης Τριάντης απευθύνεται στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ενικό, μιλώντας όπως ένας "απλός πολίτης" αν τους είχε μπροστά του.

ALAMY STOCK PHOTO/VISUALHELLAS.GR

Αρσακειάδα

Οι καταγγελίες για το Αρσάκειο, ο Μπαμπινιώτης, που δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα και η ομπρέλα προστασίας, που κανείς δεν άνοιξε για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Παύλος Πολάκης και Άδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή

Ο Τσίπρας έχει τον Πολάκη (σταθερά), ο Μητσοτάκης τα γαλάζια αντίγραφά του (εναλλασσόμενα)…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την "ποιότητα της Δημοκρατίας", και την μετάθεση της συζήτησης για τον Λιγνάδη στα χάσταγκ και τα τρολ του Διαδικτύου

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας: Ένας χρόνος μετά το ιστορικό πρώτο tweet - προμήνυμα για το απόλυτο μπάχαλο

Ένα χρόνο συμπληρώσαμε από την πρώτη επίσημη ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Η τότε ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια και οι αντιδράσεις που μοιάζουν πλέον, προφητικές.

Έλενα Ακρίτα: Εντάξει, με σας κλέβω εκκλησία, κύριε Κούγια

Έλενα Ακρίτα: Εντάξει, με σας κλέβω εκκλησία, κύριε Κούγια

Η Έλενα Ακρίτα γράφει για την στοχοποίησή της από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανακάτεψε τους σεξεργάτες, την κακοποίηση και το Ελληνικό, τολμώντας να βάλει στο μίξερ ακόμα και την τραγική υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης να σώσουν τη ζωή του Κουφοντίνα, το επιτάσσει το Κράτος Δικαίου…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την εκδικητική μεταχείριση του Κουφοντίνα από το κράτος, αλλά και για τα δύο πρόσωπα που μπορούν να παρέμβουν για να αποτραπεί η μοιραία εξέλιξη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης

Το βδέλυγμα, ο αποπομπαίος τράγος, οι σκουριές των ημερών και οι βαριές ευθύνες της κυβέρνησης

Ο Γιάννης Τριάντης, γράφει για τον Λιγνάδη,  την μετέωρη Μενδώνη, τις ευθύνες του Μαξίμου και τις επιπτώσεις από τα φρικώδη συμβάντα στον χώρο του Πολιτισμού

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε την επομένη της σύλληψής του ο Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης: Η ντροπή του photoshop και ένα τίποτα που γνώριζαν πολλοί

Η σύλληψη του "γνωστού σκηνοθέτη" Δημήτρη Λιγνάδη έγινε τελικά για ένα "τίποτα" που γνώριζαν πάρα πολλοί. Η μάχη των social media απέναντι στα σύγχρονα "τοτέμ" της διαφθοράς, βρίσκεται μονάχα στην αρχή της.

Εγκαίνια του νέου αναβατορίου της Ακρόπολης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Βενιζέλος "συμβουλεύει" τον Μητσοτάκη: Διώξε την υπουργό σου…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη στάση της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη και υπενθυμίζει ένα άρθρο του Ευάγγελου Βενιζέλου περί πολιτικής ευθύνης.

Πόσο μικρή είστε, μικρή μου Λίνα

Πόσο μικρή είστε, μικρή μου Λίνα

H υπουργός Πολιτισμού που θα μείνει στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους και ο Λιγνάδης που διορίστηκε στο Εθνικό, χωρίς να τον ξέρουν αυτοί που τον διόρισαν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το χρέος του επιτελικού κράτους

Όπου δοκιμάστηκε το "νέο μοντέλο διακυβέρνησης", τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά με αποκορύφωμα την κακοκαιρία Μήδεια. Η κυβέρνηση οφείλει στους πολίτες έστω και τώρα να τηρήσει τη βασική της δέσμευση.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Ο μόνος δρόμος για την πολιτική κάθαρση στην υπόθεση Λιγνάδη: η παραίτηση Μενδώνη...

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την παραίτηση Λιγνάδη, την αντικειμενική πολιτική ευθύνη της κ. Μενδώνη και τα πράγματα που χρειάζονται για να επέλθει η κάθαρση.

Συνεργεία του Δήμου Καισαριανής κόβουν δέντρα που είχαν πέσει από το βάρος του χιονιού σε καλώδια της ΔΕΗ.

Και προηγούμενοι τα θαλάσσωσαν, αλλά δεν (αυτο)διαφημίζονταν ως "επιτελικοί"…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τις κυβερνήσεις, οι οποίες ψάχνουν δικαιολογίες για τις αποτυχίες τους, επισημαίνοντας πως οι σημερινοί τις έχουν αναγάγει σε επιστήμη.

Σαράντα χρόνια "Ευρωπαίοι". Πώς πέρασαν…

Σαράντα χρόνια "Ευρωπαίοι". Πώς πέρασαν…

Η Βουλή και οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών παίρνουν πρωτοβουλία για μια απολογιστική συζήτηση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Αποδεικνύεται όμως- διαχρονικά- ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τουρκία: Πακτωλός δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη αντί για κυρώσεις- Υπερδύναμη μέχρι το 2050;

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για το Νέο-Οθωμανισμό όραμα της Τουρκίας, αποτυπωμένο σε έναν χάρτη, και για την «επενδυτική πλατφόρμα» που συζητεί η Κομισιόν με την γείτονα.

Η Σοφία Μπεκατώρου

Δεν θα πάνε φυλακή, τουλάχιστον να μην ξεφύγουν από την χλεύη…

Ο Γιώργος Καρελιάς αναλύει τα τρία χαρακτηριστικά που έχει το τσουνάμι των καταγγελιών για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους βιασμούς, που ξεκίνησε με την καταγγελία της Μπεκατώρου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αντώνης Σαμαράς

Ο Μητσοτάκης ξορκίζει τώρα τους ακραίους, αλλά χωρίς αυτούς η ΝΔ θα πάει για βρούβες

Ο Γιώργος Καρελιάς σχολιάζει την αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα των "ακραίων" του κόμματός του και κάνει αναδρομή στο όχι μακρινό παρελθόν.

KP5KNR Painting in the Botero Museum, art work by Fernando Botero,Bogota,Colombia,South America.

Ποιος σε γ@μεί εσένα ρε;

Οι σύγχρονοι ανθρωποφύλακες που κρατούν τη μεζούρα της αξίας ανάλογα με την εμφάνιση, την ηλικία και τα κιλά, να έχουν το νου τους. Η ώρα της πληρωμής έφτασε και τα θύματα θα πάρουν την εκδίκησή τους.

Νομοσχέδιο Κεραμέως για ΑΕΙ: Η "ανατομία" μιάς ψηφοφορίας

Νομοσχέδιο Κεραμέως για ΑΕΙ: Η "ανατομία" μιάς ψηφοφορίας

Τι μας δείχνει η ονομαστική που έγινε χθες στην Βουλή για το νομοσχέδιο Κεραμέως, για το παρελθόν, το παρόν και το άμεσο μέλλον, όπως και για την ειδική σχέση Ν.Δ - Ελληνικής Λύσης.